Siemens verrijkt NX-software

0

Siemens introduceert de nieuwste versie van NX-software. Deze is uitgebreid met machine learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI).

De NX-software bestaat uit een geïntegreerde toolset met ontwerp-, simulatie- en productieoplossingen. De nieuw uitgebrachte features verbeteren onder andere de gebruikersinterface. Deze kan zich voortaan automatisch aanpassen aan de behoeften van verschillende soorten gebruikers van meerdere afdelingen, wat zorgt voor een hogere adoptiegraad. Daarnaast realiseert Siemens met de vernieuwde NX-software een computer-aided technology (CAx) -systeem van hogere kwaliteit en helpt het bedrijven bij het ontwerpen van robuustere digital twins.

Machine learning wordt steeds vaker ingezet in het productontwerpproces om concurrenten voor te blijven in de markt, omdat het snel en efficiënt waardevolle bedrijfsinzichten oplevert en daarnaast grote hoeveelheden gegevens kan verwerken, analyseren en daarvan leert. Daarnaast kunnen AI en ML kunnen ook worden ingezet voor het volgen van de handelingen van gebruikers, zowel de successen als de mislukkingen, zodat de juiste NX-commands gegeven worden en de CAx-omgeving voor iedere gebruiker gepersonaliseerd kan worden. Door een voortdurende uitbreiding van het Siemens Digital Innovation Platform kunnen klanten uitgebreide digital twins en productieomgeving creëren. De integratie van ML en AI in NX-software biedt daarnaast snelheid, kracht, efficiëntie en intelligentie, zonder dat deze kenmerken expliciet moeten worden geprogrammeerd.