Nieuwe generatie robots Fanuc

0

Fanuc Benelux grijpt de vakbeurs Machineering aan voor de Europese lancering van de compacte en gestroomlijnde nieuwe generatie handling robots (M-10iD en M-20iD), lasrobots (AM100iD en AM120iD), paint robots (P-40iA en P-350iA), scara robots (SR-3iA en SR-6iA) en de nieuwe CR-15iA collaboratieve robot.

Al deze robots beschikken over de nieuwste 30iB Plus Controller, standaard uitgerust met de nieuwe iPendant die een meer intuïtieve bediening en programmering (Ease of Use) van de robots mogelijk maakt. Door de nieuwe ‘web based iRProgrammer software interface’ is programmeren via PC, tablet of zelfs Smartphone mogelijk. Al deze nieuwe robot modellen in combinatie met de Fanuc robot accessories (Customisation) realiseren volgens Fanuc een efficiëntere productiviteit voor machine belading, materialhandling, oppervlaktebehandeling en verbindingstechnologie.

Robodrill en Robocut
Ook de Robodrill freesmachines en de Robocut draadvonkmachines zijn present. De nieuwe Fanuc Robodrill Advanced maakt gebruik van nieuwe technologieën, die de productiviteit verhogen. De Advanced uitvoeringen zijn voorzien van een direct servo turret die ervoor zorgt dat een toolwissel in 0,7 seconden kan plaatsvinden. Deze Advanced serie is net als alle andere modellen standaard uitgerust met de big plus spindel BT30+. Naast de C400iB en C600iB modellen introduceert Fanuc Benelux de nieuwe Robocut C800iB draadvonkmachine waardoor er nu ook een oplossing is voor het draadvonken van grote producten. Automatic Wire Feeder, Automatic Wire Repair, Core Stitch function en Ai Thermal Displacement compensation zijn slechts enkele standaard features die terug te vinden zijn op de C800iB machine. Eveneens kan de C800iB draadvonkmachine voorzien worden van een Z-as tot 510mm.

Zero Down Time
Bezoekers kunnen op de Fanuc Benelux stand verder de laatste producten en innovatieve ontwikkelingen ontdekken en ervaren op het gebied van CNC-besturingen, Motion en Laser. Productspecialisten zullen de bezoeker inspireren op het vlak van machining performance, CAM-oplossingen en CNC operators laten kennismaken met de nieuwe gebruikersinterface iHMI. Eveneens wordt er veel aandacht besteed aan Smart – een onmisbare schakel in de evolutie naar Industrie 4.0 en het Internet of Things (IOT). Daarnaast introduceert Fanuc Benelux ook ZDT (Zero Down Time) wat de onderhoudskosten verlaagt en resulteert in een optimalisatie van het onderhoudspersoneel door onderhoud statussen van productiemachines centraal te beheren.

Fanuc Benelux, stand C18