Nieuwe hardmetaalsoort Pramet

Pramet heeft een nieuwe hardmetaalsoort voor frezen gelanceerd en tevens haar assortiment vlakfrezen voor roestvast staal uitgebreid.

Hardmetaalsoort M6330 is speciaal ontwikkeld voor een hogere standtijd en betrouwbaarheid van de snijkant voor uiteenlopende moeilijk te bewerken materialen met en zonder koelmiddel. Deze hardmetaalsoort, die in het bijzonder geschikt is voor ongunstige snijomstandigheden zoals onderbroken snedes, is nu verkrijgbaar voor veel wisselplaten van Pramet, waaronder ADMX, HNGX, LNGX, LNMU, OEHT en talloze andere series. Hij garandeert een grotere procesbetrouwbaarheid en een langere standtijd en heeft een hoge bestendigheid tegen thermische scheuren. Dit komt door de verbeterde slijtvastheid van het nieuwe substraat en de PVD-coating.

Pramet heeft daarnaast haar assortiment vlakfrezen voor roestvast staal uitgebreid

Pramet heeft daarnaast haar assortiment vlakfrezen voor roestvast staal uitgebreid

Grotere diameter
Ondertussen heeft Pramet ook nieuwe frezen en wisselplaten met een grotere diameter aan haar assortiment vlakfrezen toegevoegd. Deze zijn bedoeld voor een grotere snedediepte en machines met meer vermogen. Tot deze nieuwste gereedschappen behoren de achtkantige wisselplaten OEHT 09, die geschikt zijn voor instabiele omstandigheden en broze componenten in roestvast staal en zacht staal tot een diepte van 5 mm.  Het veelzijdige gereedschap kan gebruikt worden voor zowel voor- als nabewerkingen en biedt een efficiënter gereedschapsgebruik en een aanzienlijke verlaging van de bewerkingstijd.

Tijdens een onlangs gehouden producttest waarbij een stuk staal (3900mm x 3200mm) bewerkt werd met koelmiddel, voerde de OEHT de voor- en nabewerking uit in 52 minuten. Het gereedschap van een concurrent voltooide dezelfde taak onder dezelfde omstandigheden in 252 minuten; hierbij werden de voor- en nabewerking afzonderlijk uitgevoerd. REHT 24, een nieuwe serie ronde wisselplaten voor vlak- en kopieerfrezen, en de wiper-wisselplaten XEHT 09 vormen een aanvulling op de beschikbare opties. Ze kunnen allemaal op dezelfde frees opgespannen worden, waardoor de veelzijdigheid en kostenefficiency nog verder toenemen.

Er is ook een uitgebreid assortiment nieuwe frezen met een diameter van 80 tot 315 mm verkrijgbaar. Het gebruik van inwendig koelmiddel is mogelijk bij  elke frees, inclusief die met een grote diameter.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Ceratizit introduceert standaard voor CO2-voetafdruk hardmetaal

19-07 In combinatie met een score- en classificatiesysteem belooft de hardmetaalspecialist een grotere transparantie met…

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Wisselplaten autonoom controleren en vervangen

13-01 Wisselplaten die worden ingezet voor verspanende bewerkingen, werden tot nu toe handmatig gecontroleerd en…

Verspanen

Optimaal samenspel tussen gereedschap, machine en strategie

02-10 Wanneer cyclustijd, kwaliteit, complexiteit, standtijd en kosteneffectiviteit niet ter discussie staan, is veel verspaningswerk…

Verspanen

Frezen met hoge voedingen

17-03 Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in…

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Verspanen

Wisselplaatboor voor 7xD gatdiepte

18-12 De CoroDrill DS20 van Sandvik Coromant is een boorconcept met wisselplaten dat gatdiepten tot…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?