Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

Het assortiment GL-gereedschappen voor afsteken en diep groefsteken van Dormer Pramet is uitgebreid met nieuwe beitels, dubbelzijdige wisselplaten en geometrieën. Deze bieden nieuwe mogelijkheden voor het bewerken van kleine werkstukken en het groefsteken met een kortere uitsteeklengte. Dit ter ondersteuning van kopieer- en langsdraaien in verschillende materialen.

De GL noviteiten voorzien in het bewerken van kleine werkstukken en groefsteken met kortere uitsteeklengte.

Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november 2019 werden gelanceerd. Toen presenteerde Dormer Pramet de GL 25 mm wisselplaat en de G8330 PVD hardmetaalsoort als veelzijdige en stabiele optie bij het verspanen van staal, rvs en gietijzer.

Radiale bewerkingen

De nieuwste gereedschappen omvatten onder meer beitels met opname 12×12 voor verscheidene radiale bewerkingen, waarbij verschillende wisselplaatbreedtes en snededieptes mogelijk zijn. Een versterkt ontwerp zorgt voor hoge stijfheid en trillingsweerstand, voor een kwalitatieve oppervlakteafwerking. Gebruikers profiteren ook van een kortere insteltijd door de makkelijk toegankelijke klemschroef (onder een hoek van 30°) en de mogelijkheid de wisselplaat met één hand te vervangen.

Daarnaast zijn er ook de nieuwe Pramet beitels GSLF(RL) EXT met uitsteeklengte 24-32 mm voor universeel gebruik, de GSLF(RL) EXT-G voor groefsteken met 10-12 mm uitsteeklengte en GLSF(RL) EXT-S voor kleine werkstukken en Swiss-draaibanken.

Langere levensduur

De lange GL-wisselplaat, met tot 60% diepere snedecapaciteit ten opzichte van de bestaande LCMF 16 wisselplaat, is nu ook beschikbaar in de twee nieuwe geometrieën GM en MM. Deze zijn voorzien van een positieve fase voor langere levensduur door lagere snijkracht en minder kans op snijkantsopbouw. Door de afgeronde snijkant is de MM geometrie geschikt voor kopiërende draaibewerkingen, terwijl de GM geometrie meer is ontwikkeld voor groefsteken en langsdraaien.

Bovendien zijn nu ook meer wisselplaten beschikbaar (tot breedte 6 mm) voor het bewerken van kleine werkstukken. De brede 5 en 6 mm wisselplaten (MM) zijn zo ontworpen, dat er geen verdere modificaties hoeven worden aangebracht aan de houder, voor diepere snedes. Alle platen zijn beschikbaar in zowel de CVD T7325 en PVD G8330 hardmetaalsoort, voor het bewerken van vele verschillende materialen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Rene van Ommen blikt terug op 10 jaar Young cuttingtools

29-03 “De grote directeur van YG-1 noemde zijn bedrijf YG: ‘Young Generation’. Daar is Young…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Dormer Pramet neemt Indiase fabrikant Miranda Tools over

08-02 De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet, wereldwijde fabrikant en leverancier van verspanende…

Plaatbewerking

Nieuwe pneumatische gereedschapshouders Wila werken op standaard werkplaatslucht

27-01 Met de AirPower Series introduceert Wila een volledig assortiment pneumatische gereedschapshouders voor kantpersen, in…

Verspanen

Nieuwe uitdaging bij Dormer Pramet

26-01 Hans van Steenis heeft na bijna twintig jaar afscheid genomen van zijn functie als…

Verspanen

Wisselplaten autonoom controleren en vervangen

13-01 Wisselplaten die worden ingezet voor verspanende bewerkingen, werden tot nu toe handmatig gecontroleerd en…

Verspanen

Ceratizit broadcast digitaal over gereedschapsinnovatie

16-12 Eind november organiseerde Ceratizit voor het eerst de digitale tv-show It’s Tool Time. Dit…

Verspanen

De boor met de gouden punt is 20 jaar

15-10 De Dormer A002 boor, ofwel ‘de boor met de gouden punt’ bestaat 20 jaar.…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X