Nieuwe machines en live demonstraties bij Hevami

0

Hevami oppervlaktetechniek uit Veghel zal diverse nieuwe machines live demonstreren, waaronder vier verschillende ontbraammachines voor het ontbramen en/of afronden van snijdelen.

Van het fabricaat Löwer worden een 4TD DiscMaster en een SwingGrinder gedemonstreerd. Beide machines worden reeds door vele bedrijven ingezet voor het ontbramen van veelal lasersnij-, watersnij- en stansdelen. Voor een vergelijkbare toepassing maar uitgevoerd met een andere technologie en andere finishing, wordt een DM1100C ontbraammachine van NS Maquinas. Kenmerkend voor zowel de ontbraammachines van Löwer als van NS Maquinas is dat ze geschikt zijn voor het bewerken van zéér kleine en grote plaatdelen. Voor het ontbramen en afronden van de veelal dikkere autogeen- en plasma snijdelen demonstreert Hevami de Pluto ELL ontbraammachine van het fabricaat Ernst.  Deze ontbraammachine is voorzien van een unieke slijpwals welke het mogelijk maakt om ook extreme bramen te verwijderen en daarnaast toleranties in het plaatwerk op kan vangen tot wel 6 mm.

Van NS Maquinas wordt een innovatieve buizenpolijstmachine geïntroduceerd waarmee zowel rechte als gebogen buizen in een kort tijdbestek naar hoogglans gepolijst kunnen worden. De machine is geschikt voor het polijsten van buizen van rond 32 tot 114 mm. Hevami heeft met deze machine de Innovator status ontvangen.

Om een buis goed te kunnen polijsten moet veelal eerst voorgeschuurd worden. Hiervoor zal de ML100 buizenschuurmachine van NS Maquinas worden gedemonstreerd, die ook geschikt is voor de bewerking van zowel rechte als gebogen buizen van rond 10 tot 114 mm. Deze vrijeband schuurmachine wordt door veel bedrijven ingezet voor de bewerking van trapleuningen, meubels en bullbars.

Wederom besteedt Hevami uitgebreid aandacht aan de langbandschuurmachines van Kuhlmeyer. Twee nieuwe machines worden getoond. Het gaat hierbij om een volautomatische langbandschuurmachine, type ZBS-Robotec, waarbij ook de product-handling volledig automatisch werkt, zodat een product van A tot Z geheel afgewerkt kan worden. Zo worden lasnaden automatisch verwijderd en wordt indien wenselijk aansluitend een slijpstructuur aangebracht. Daarnaast toont men de compacte langbandschuurmachine type EBSC. Niet alleen de compacte vorm maar ook de flexibiliteit van de machine en de prijsstelling maken deze machine interessant voor een brede doelgroep. Zo is deze machine tevens optioneel verkrijgbaar met een ontbraamtool waardoor plaatdelen éénvoudig kunnen worden ontbraamd en worden voorzien van een afronding.

Hevami, standnummer 7 C050