Nieuwe metaalgroep Acero Group neemt TMP over

TMP Groep uit Waalwijk is overgenomen door de nieuwe metaalgroep Acero Group, die is opgericht door de ondernemersfamilie Van Sprundel. De familie heeft het doel een full-service metaalgroep met een groepsomzet van meer dan 50 miljoen euro te realiseren in Noord-Brabant.

De hoofdactiviteit van TMP Groep – plaatwerk – is in de loop der jaren uitgebreid met metaalconstructie en -coating.

Binnen de metaal- en technieksector zoekt Van Sprundel Investment Partners zowel MKB-bedrijven die aan een bestaande onderneming kunnen worden toegevoegd, als MKB-bedrijven die zelfstandig kunnen en willen opereren onder de vlag van Acero Group. De ondernemersfamilie kijkt hiervoor naar bedrijven met 10 tot 50 medewerkers, een omzet tussen de 3 en 15 miljoen euro, groeipotentie en een stabiele winst- en cashflow.

Hoofdactiviteit plaatwerk

TMP Groep werd in 1993 in Werkendam opgericht door Andries Tolenaars, in eerste instantie als eenmansbedrijf in plaat- en constructiewerk. De afgelopen jaren speelde het bedrijf in op de steeds grotere vraag naar een totaalleverancier op metaalgebied en heeft het zijn hoofdactiviteit – plaatwerk – uitgebreid met metaalconstructie en -coating. De onderneming is uitgegroeid tot drie onafhankelijke bedrijven: TMP Metaalprodukten, TMP Constructies en TMP Coatings. Er werken in totaal circa 40 mensen. Het machinepark is onlangs volledig gemoderniseerd en wordt goed onderhouden. Hierdoor is TMP klaar voor de groei die eraan komt, kan het zijn klanten optimaal bedienen en snellere service leveren.

Full-service metaalgroep

Van Sprundel Investment Partners is een Brabants familiebedrijf. Sander van Sprundel: “De volledige Nederlandse metaalbewerkingsindustrie telde begin 2022 zo’n 9.000 bedrijven; dat zijn er ongeveer 500 meer dan een jaar eerder. Groot-Rijnmond en Noord-Brabant zijn de regio’s met de meeste vestigingen in deze industrie. Wij hebben als doel in deze markt een consolidatieslag te maken en willen met lokaal en innovatief ondernemerschap een toonaangevende full-service metaalgroep in Noord-Brabant opbouwen. Andries Tolenaars blijft de komende tijd betrokken bij de organisatie om zijn kennis en ervaring binnen het bedrijf over te dragen aan de nieuwe eigenaren. Hierna richten wij ons op nieuwe overnames.”
Eerder nam Van Sprundel Investment Partners Huysmans Magazijnstellingen over, producent van gegalvaniseerde stalen legbordstellingen.

De overname is begeleid door Marktlink. TMP Groep werd tijdens de transactie bijgestaan door HLB Witlox Van den Boomen Adviseurs & Accountants.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Metaalcenter Driessen overgenomen door investeringsmaatschappij

06-09 Metaalcenter Driessen is een metaalbewerker, gespecialiseerd in enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Columns

Portret

27-03 Jan en zijn medeaandeelhouder, een zeer bekend politicus uit de jaren 80 en 90,…

Toeleveren

Wilvo neemt Van den Broek Precision & Tooling over

27-03 De overname (de derde na GFM in 2020 en Iteq in 2021) maakt het…

Columns

Onderbuikgevoel

31-01 “De helft gefinancierd door de bank en de andere helft door mij. Het was…

Bedrijf en Economie

Iteq wordt onderdeel van Wilvo

20-12 Iteq is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het…

Columns

Afscheid

12-07 Al vrij snel kwam een buitenlandse strategische koper met een heel mooi bod. Ook…

Bedrijf en Economie

Stokvis neemt Fiduco Automatic over

07-07 De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X