Nieuwe ontbraammachine voor brand- en plasmasnijdelen

0

Tijdens de Euroblech in Hannover toont NS Maquinas zijn nieuwste type ontbraammachine voor het ontbramen van brand- en plasmasnijdelen, de DM1100 DC. Deze machine is voorzien van een slijpwals om de bramen te verwijderen en kan worden voorzien van twee extra dwarsbanden, zodat de kanten worden voorzien van een afronding.

De DM1100 DC ontbraammachine kenmerkt zich door automatische slijtage-correctie van de schuurbanden. Na het opstarten van de machine volgt een procedure waarbij de slijtage gemeten wordt en de banden nagesteld worden, zodat een constante afronding gewaarborgd is. De machine kan worden voorzien van twee extra dwarsbanden aan de onderzijde, zodat de snijdelen in één doorloop worden ontbraamd en geheel worden voorzien van afgeronde kanten.

In het gat gesprongen
In Nederland wordt NS Maquinas vertegenwoordigd door Hevami, dat erg blij is met de nieuwe machine. “NS Maquinas is in het gat gesprongen dat de firma Ernst heeft achtergelaten”, zegt Michel van Heeswijk, directeur van Hevami. “Voor ons komt deze nieuwe ontbraammachine dan ook als geroepen, omdat men hiermee weer een goede oplossing kan bieden voor het ontbramen van brand- en plasma snijdelen.”

Plaattoleranties
De zachte opbouw in combinatie met de groot gedimensioneerde slijpwals (Ø 435 mm) zorgt ervoor dat de slijpwals met name kracht zet op de kanten, zodat de bramen effectief verwijderd worden. De zachte opbouw van de slijpwals en de aanwezige tolerantie-compensatie zorgen er tevens voor dat de machine goed kan omgaan met kromgetrokken materialen en de aanwezige plaattoleranties.

Hevami

EuroBlech
Voor het eenvoudig bewerken van kleinere delen is de machine standaard voorzien van een magneetbaan, zodat ook de kleine delen goed bewerkt kunnen worden. Daarnaast is de machine uitgerust met een eenvoudig bedienbaar touchpanel, waar bijvoorbeeld de doorloopsnelheid, werkdruk van de dwarsbanden, tolerantie-compensatie van de slijpwals aan/uit en de oscillatie van de slijpwals geregeld kunnen worden. Ook worden hier eventuele storingen aangegeven. De machine is standaard uitgerust met een automatisch dikte meetsysteem. De DM1100 DC ontbraammachine is geschikt tot een plaatdikte van 120 mm en wordt samen met een werkende DM1100 2C ontbraammachine gedemonstreerd op de EuroBlech in Hannover.

NS Maquinas, hal 11, stand B167