Nieuwe slijtdelensets voor XPR-snijsystemen

0

Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, is begonnen met de verzending van slijtdelensets voor zijn XPR X-Definition-plasmasystemen. Deze nieuwe slijtdelen-startsets zijn beschikbaar met of zonder een toorts, voor snijtoepassingen op koolstofstaal en non-ferrometalen.

De sets bevatten verschillende slijtdelen zodat er op verschillende stroomsterktes gesneden kan worden bij alle soorten gasprocessen die door de XPR170- en XPR300-systemen ondersteund worden. De slijtdelen zijn vervaardigd met behulp van verschillende technologieën, waarop octrooi is aangevraagd, om de levensduur en snijkwaliteit van de slijtdelen te verbeteren.

Voorbeelden hiervan zijn de Cool nozzle- en Arc response technology. Deze laatste beschermt slijtdelen tegen de negatieve invloed van belastingafnamefouten, die in de praktijk regelmatig optreden bij het snijden. Door de impact van belastingafnamefouten te beperken, kunnen XPR-slijtdelen tot wel drie keer langer meegaan dan de slijtdelen van de oudere generatie systemen. Daarbij zijn de XPR-slijtdelen van Hypertherm speciaal ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Een EasyConnect-functie zorgt ervoor dat operators de toortsslang snel in de toortsaansluitingsconsole kunnen steken zonder daarbij gereedschap te hoeven gebruiken. Daarnaast zorgt een QuickLock-elektrode, waarop ook octrooi is aangevraagd, voor eenvoudig vastdraaien met een kwartslag om de insteltijd verder te verkorten. Een ander nieuw ontwerpaspect is een snel verwisselbare toorts waarmee een operator toortsen snel kan omwisselen met slechts één hand.

“Of men nu koolstofstaal, roestvast staal of aluminium snijdt, deze nieuwe startsets maken het XPR-klanten gemakkelijk om alle slijtdelen die ze nodig hebben in één handige kit te verkrijgen”, aldus Martin Geheran, productmanager voor plasmatoortsen en slijtdelen. “We denken dat onze klanten de sets die met een toorts geleverd worden, ook handig zullen vinden, want dit geeft hun de mogelijkheid om een tweede toorts, of zelfs meerdere toortsen, van tevoren te voorzien van slijtdelen zodat er sneller omgewisseld kan worden.”