Nieuwe verstekbandzaagautomaat Behringer

Behringer introduceert een nieuwe verstekbandzaagautomaat. Tijdens het driedaagse open huis op de thuisbasis in Kirchardt presenteerde de Duitse zaagmachineproducent een prototype van de HBE320-523GA, het eerste model van een nieuwe machineserie.

Behringer heeft bij deze nieuwe verstekautomaat dezelfde filosofie gehanteerd als bij de HBE Dynamic bandzaagautomaten, die een aantal jaren geleden zijn gepresenteerd en die inmiddels leverbaar zijn in een serie van vijf modellen (capaciteiten van 260 tot 660 mm rond). Net als toen was het vertrekpunt een hoogwaardige machine tegen een aantrekkelijke prijs in de markt te zetten. Daarom zijn in deze machine diverse features van de high-end verstekzaagmachines van Behringer toegepast. De crux zit ‘m echter vooral in de productie: alle afdelingen hebben intensief samengewerkt aan de ontwikkeling van deze machine. Het hele productieproces is doorgespit  om de takttijden te verkorten en de machine in recordtijd te kunnen produceren. Er worden minder componenten gebruikt en alles is perfect op elkaar afgestemd.

Juiste capaciteit
Volgens Marco Toebes van Promatt, dat Behringer in de Benelux vertegenwoordigt, is deze nieuwe verstekzaagautomaat een logische opvolger van de halfautomatische variant die Behringer al langer in het programma heeft. “Deze automaat is een aantrekkelijke machine voor de Nederlandse markt”, zegt Toebes. “Natuurlijk vanwege de interessante prijs. Maar ook door de eenvoudige bediening. En daarbij heeft deze machine de juiste capaciteit. Het eerste model van deze nieuwe serie heeft een zaagbereik in vlakmateriaal van 520×320 mm alsmede dubbelzijdig verstek van 45 graden en tot 30 graden links.”

Generalist voor veel zaagopgaven
De nieuwe verstekautomaat heeft daarmee een omvangrijk toepassingsgebied, waardoor hij aan alle eisen van de staalbouw en de staalhandel voldoet. Maar ook MKB-bedrijven (machinebouw), waar een zaagmachine regelmatig manloos moet lopen, zullen hiermee goed uit de voeten kunnen. “Proceszekerheid en tempo spelen een doorslaggevende rol”, zegt Behringer-directeur Christian Behringer. “De machine kan vlot en nauwkeurig een grote brandbreedte van verschillende materialen scheiden. Staal en ook RVS zijn geen probleem. Hij is met dit zaagbereik een echte generalist voor veel zaagopgaven.”
Constructief vertoont de verstekautomaat veel kenmerken die vergelijkbaar zijn met de HBE Dynamic machines. Hij is zo geconstrueerd dat de kwaliteit van de zaagsnede kwalitatief goed is en de standtijd van de bandzagen hoog. De machine kan uiteraard worden uitgerust met aan- en afvoer rollenbanen, meetsystemen en dwars transportsystemen.

Op de huisshow werd een prototype van de HBE320-523GA getoond, maar deze verstekautomaat komt al op korte termijn op de markt beschikbaar. Marco Toebes gaat er vanuit dat hij nieuwe model tijdens de huisshow van Promatt begin oktober in Haaksbergen live kan demonsteren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Voortman selecteert nieuw zaagblad

29-09 Niets is zo frustrerend als een zaagblad dat snel bot wordt en producten zaagt…

MetavakNieuws

Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

25-09 Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand…

Plaatbewerking

Semi-automatisch magazijn systeem Upmoviom nu ook voor plaat

15-02 Het Upmoviom systeem is ideaal voor de opslag van langgoed voor de staalhandel en …

Verspanen

Metaaldraaierij Lanting klaar voor een goed 2021

11-01 Lanting is in 1990 voor zichzelf begonnen met een metaaldraaierij. In de loop der…

Verspanen

Behringer zaagautomaten illustreren veranderingen bij Teham Pongers

16-11 Metaalgroothandel Teham Pongers in Hengelo verandert steeds meer van een handelsbedrijf in een logistieke…

Verspanen

Promatt houdt showroomuitverkoop

26-10 De gebruikelijke demodagen met een aantrekkelijk randprogramma zitten er dit jaar even niet in,…

Plaatbewerking

Tuwi heeft primeur met open huis in coronatijd

09-09 Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, is er…

Plaatbewerking

Open huis Tuwi in nieuwe showroom Moerdijk

26-08 Tuwi neemt de nieuwe vestiging in Moerdijk officieel in gebruik met een open huis…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X