Nieuwe voorbeeldbedrijven met prettig werkklimaat

0

De Brabantse bedrijven Van Hoof Groep, Hoppenbrouwers Techniek, MSG en MTN Metaalwerk hebben de Code Duurzaam Marktgedrag ondertekend. Ook zij horen nu bij de voorbeeldbedrijven, waar innovatie en een prettig werkklimaat centraal staan.

Deze code is een richtlijn die de FNV samen met leden, werkgevers en kennisorganisaties heeft ontwikkeld en wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant. Eerder hadden de directeuren en het personeel van KMWE en dochter Dutch Aero en Van der Hoorn Buigtechniek al de code Duurzaam Marktgedrag getekend.

“Bedrijven die de code ondertekenen laten zien een duurzame relatie met hun personeel te willen”, zegt Lia Meeus, bestuurder Duurzame Inzetbaarheid van FNV Metaal. Het is heel goed dat deze bedrijven laten zien dat ze werk maken van investeringen in hun medewerkers. Als FNV vinden wij het belangrijk om te werken aan toekomstbestendige bedrijven. Door het ondertekenen van de code laten deze metaalbedrijven zien dat ze een duurzame relatie met hun personeel willen aangaan.”

‘Betrokkenheid sleutel tot succes’
Dennis Spierings van gereedschapmakerij MSG in Den Bosch: “Voor ons als bedrijf geldt dat motivatie en betrokkenheid de belangrijkste sleutels zijn tot succes. Het creëren van gemotiveerde en betrokken medewerkers zorgt ervoor dat innovatie als vanzelfsprekend wordt ervaren. Het ondertekenen van de Code sluit daar goed bij aan.”
Bij Hoppenbrouwers is de slagzin: ‘De kracht zit in onze mensen!’ Yvonne van Wijk (voorzitter OR Hoppenbrouwers) reageert: “Wij herkennen Hoppenbrouwers in deze code, het zit namelijk al in onze bedrijfscultuur.” Van Hoof Groep: “De code laten we lezen aan nieuwe medewerkers: dan weten ze meteen waar we voor staan.”
MTN Metaalwerk: “Mensen zijn de belangrijkste factor binnen een bedrijf. Dit wordt als vanzelfsprekend gezien en wat vanzelfsprekend is, wordt vergeten. De code is een handvat om dit te doorbreken.”

Opnieuw FNV-bestuurder Lia Meeus: “Door naar de wensen van hun medewerkers te luisteren, richt een voorbeeldbedrijf de organisatie zo in dat iedereen er beter van wordt. Tegenwoordig willen steeds meer bedrijven flexibiliteit, maar als je flexibiliteit vraagt, moet je het ook bieden. De FNV kan zowel bedrijven als de medewerkers helpen bij het zoeken naar oplossingen.”

Vanaf volgend jaar kunnen ook Brabantse bedrijven uit andere sectoren voorbeeldbedrijf worden. De eerste bedrijven vanuit andere sectoren hebben al interesse getoond. De voorbeeldbedrijven samen vormen een netwerk van innovatieve koplopers in Noord-Brabant. De code Duurzaam Marktgedrag valt dan onder het provinciale project Werkenden in Ontwikkeling.