NIL Verbindingsweek wordt Welding Week

0

De NIL Verbindingsweek, die eens in de 2 jaar tegelijk met de vakbeurs METAVAK wordt georganiseerd, krijgt vanaf 2020 de nieuwe naam Welding Week. De organisatie van het evenement ligt nu dan ook in handen van het beursteam van Easyfairs, dat ook METAVAK organiseert.

Easyfairs en het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) hebben hierover onlangs overeenstemming bereikt. Dit werd bekend gemaakt op een kick-off bijeenkomst voor exposanten en andere belangstellenden vorige week tijdens METAVAK in Gorinchem. Welding Week NL 2020 krijgt een bredere opzet. Het event zal niet alleen een volwaardig platform bieden aan lastechniek, maar aan alle onderdelen van de verbindingstechniek. Het wordt een evenement voor apparaten en technologieën voor het lassen, lijmen, verbinden en snijden van metalen en kunststoffen.

Welding Week blijft wel een apart evenement naast METAVAK. Doordat Easyfairs de organisatie overneemt, kan het NIL zich volledig focussen op de organisatie van het NIL/BIL lassymposium dat altijd tegelijk met de Welding Week wordt gehouden. De Welding Week past uitstekend bij Easyfairs, dat ook reeds de organisator is van de Welding Week die eens in de 4 jaar in het Belgische Antwerpen wordt gehouden (de volgende editie is van 19 tot en met 21 november aanstaande). “We kunnen ervaringen uitdelen met onze Belgische collega’s en gebruik maken van elkaars netwerken”, aldus Roos Landeweerd, interim head of Technical Industry van Easyfairs.

NIL Verbindingsweek wordt Welding Week
De Welding Week past uitstekend bij Easyfairs, dat ook reeds de organisator is van de Welding Week die eens in de 4 jaar in het Belgische Antwerpen wordt gehouden.

Plaatbewerking
Tijdens de kick-off werd ook bekend gemaakt dat METAVAK extra aandacht gaat besteden aan de plaatbewerking. Onder de noemer Plaatbewerking Event (PBE) komt er vanaf 2020 elk jaar een speciale dag voor de plaatbewerking, waarbij de spotlights volledig op deze branche worden gericht. “Het wordt een onderdeel van METAVAK, zie het maar als een kindje van de beurs”, zegt Roos Landeweerd. De dag zal samen met de standhouders worden ingevuld, waarbij onder meer wordt gedacht aan het uitreiken van een award. METAVAK krijgt vanaf volgend jaar ook een andere entree. Evenementenhal Gorinchem is onlangs uitgebreid met een tweede beurshal op de verdieping van het complex, die met name zal worden ingezet voor de Welding Week. Alle bezoekers worden dan via de roltrappen eerst naar de Welding Week geleid om vervolgens weer af te dalen naar de METAVAK beursvloer.