NTS investeert in additive manufacturing

NTS-Group, leverancier van hightech systemen, heeft een MetalFABG2 3D-printer geïnstalleerd op haar locatie in Hengelo om hightech OEM’s in de halfgeleider-, analytische en medische markt beter van dienst te kunnen zijn.

Een impressie van de MetalFABG2 Continuous Production industriële 3D printer.

Additive manufacturing wordt door toonaangevende hightech OEM’s steeds meer als een volwaardige productiemethode beschouwd. Bedrijven zien de voordelen van deze technologie, waarvan inmiddels is bewezen dat deze onderdelen kan produceren die consistent voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen.

Druk op toeleveringsaketen

Naast de inherente voordelen van de technologie speelt ook de druk op de toeleveringsketen die OEM’s momenteel ervaren een belangrijke rol: bij additive manufacturing zijn de doorlooptijden aanzienlijk korter dan bij conventionele productiemethoden.

Hoge productiviteit

“Onze capaciteiten op het gebied van additive manufacturing zijn een geweldige aanvulling op onze bestaande competenties en vormen de kern van onze bedrijfsstrategie”, aldus Tjarko Bouman, CEO van NTS-Group. “We proberen voortdurend om onze toegevoegde waarde voor hightech OEM’s te verbeteren door een kostenefficiëntere productie, een kortere time-to-market en een snellere ontwikkeling van prototypes te bieden.

Onze nieuwe industriële MetalFABG2-printer van Additive Industries beschikt over drie grote bouwruimtes en vier lasers. Zo zijn onze klanten verzekerd van een hoge productiviteit en consistente kwaliteit. We werken aan een breed scala aan toepassingen voor onze belangrijkste klanten.”

Additive manufacturing als competentie

NTS experimenteert al sinds 2013 met additive manufacturing en heeft via verschillende samenwerkingsverbanden haar competentie op dit gebied kunnen ontwikkelen. NTS was een van de oprichters van AddLab (inmiddels AddFab), een 3D-printbedrijf met de ambitie om hoogwaardige 3D-geprinte metalen onderdelen te ontwikkelen voor een breed scala aan hightech en high-end productietoepassingen.

Ook bood haar locatie in Drachten onderdak aan de 3D-printer van een ander consortium dat actief met de technologie werkte. De expertise en ervaring die het 3D Printing Competence Team van NTS via deze initiatieven opdeed, speelde een doorslaggevende rol bij de beslissing om een MetalFABG2 aan te kopen. Op deze manier kan de onderneming haar klanten een aanzienlijke in-house productiecapaciteit bieden.

Engineering mindset

“Wij maken onze klanten wegwijs in de wereld van 3D-printing, te beginnen met een snellere en efficiëntere productie van conventionele onderdelen”, vertelt René Vlaskamp, Fellow bij NTS-Group. “De volgende stap is het veranderen van de engineering mindset. In die fase gaan we samen belangrijke onderdelen opnieuw ontwerpen met additive manufacturing in ons achterhoofd om de toegevoegde waarde optimaal te benutten. Zo kunnen we geconsolideerde onderdelen produceren én de prestaties van de onderdelen aanzienlijk verbeteren. Een lichter en beter presterend onderdeel stelt OEM’s bijvoorbeeld in staat om de efficiency van hun toepassingen nog verder te verbeteren.”

Met de nieuwe 3D-printer kan NTS titanium, roestvrij staal en aluminium printen en andere exotische materialen zijn in ontwikkeling.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

NTS-Group overstijgt eigen verwachtingen

16-05 CEO Tjarko Bouman kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Het was over de volle…

3D

Additive Manufacturing learning community ontsluit kennis

10-11 Additive Manufacturing (AM) wint steeds meer terrein binnen de industrie en de markt voor…

Verspanen

Procesoptimalisatie is topic bij Ceratizit op EMO Milano

30-09 Aan de hand van live demonstraties wordt getoond hoe bewerkingsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden met…

3D

Vliegende start met Design for Additive Manufacturing

14-09 Toonaangevende bedrijven vervangen in rap tempo traditionele ontwerpen door DfAM modellen die sterker, lichter,…

3D

AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

22-05 AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in…

Verspanen

Hermle wordt dienstverlener op gebied van Additive Manufacturing

05-03 De naam MPA staat voor Metal-Powder-Application, een proces dat ongeveer zeven jaar geleden door…

Verspanen

Fraunhofer Project Center AMBITION bevordert AM in maakindustrie

23-11 Fraunhofer Project Center is met AMBITION een nieuw project gestart om de toepassing van…

3D

Formnext vindt alleen virtueel plaats

02-09 Formnext, de internationale vakbeurs voor additive manufacturing, zal dit jaar alleen virtueel plaatsvinden. Dat…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X