Okuma viert 125-jarig bestaan met een jaar vol mijlpalen in het verschiet

Okuma heeft iets te vieren. Het bedrijf bestaat 125 jaar en heeft talloze memorabele hoogtepunten om op terug te kijken. Echter kijkt de producent van CNC-gereedschapsmachines liever naar de toekomst. Daarom staat de ontwikkeling van duurzame en efficiënte oplossingen bovenaan de agenda. Op EMO Hannover van 18 tot 23 September zal Okuma een aantal nieuwe primeurs presenteren.

Okuma viert dit jaar haar 125-jarig bestaan met tal van innovaties die op de EMO in Hannover worden gepresenteerd

Voortdurende verdere ontwikkeling met focus op de eisen van de klant is sinds de oprichting in 1898 de leidraad van Okuma. In een korte periode van slechts zes jaar veranderde Eiichi Okuma het bedrijf van een fabrikant van noedel-machines in een fabrikant van gereedschapsmachines. Gedurende de hele geschiedenis van het bedrijf heeft Okuma vastgehouden aan zijn leidraad ‘Open Possibilities’ en aan zijn innovatieve kracht en baanbrekende technologieën. Zo introduceerde Okuma zijn intern ontwikkelde OSP-besturing in 1963 en combineerde deze met aandrijvingen, motoren en spindels om een ‘single source’ leverancier te worden.

 Anticiperen op nieuwe uitdagingen

“Okuma is trends en ontwikkelingen altijd een stap voor geweest”, verklaart Norbert Teeuwen, directeur van Okuma Europe. “De OSP is een goed voorbeeld van onze innovatiedrang – evenals de interne en externe automatiseringsoplossingen die ons in staat stellen met uiterste precisie in te spelen op individuele klantwensen en -behoeften.”

Nieuwe oplossingen en verdere ontwikkelingen die de efficiëntie van de klant verhogen, zullen ook na het jubileum centraal staan bij Okuma: “Al tientallen jaren werken we er consequent aan om onze machines en processen duurzaam in te richten, bijvoorbeeld door het energieverbruik of de processtromen voor onze klanten te optimaliseren.” Deze inzet wordt in de toekomst nog belangrijker met de nationale en internationale klimaatdoelstellingen. Met Intelligent Technology en Green Technology zullen Okuma’s Green Smart Machines een efficiënte productie met minder energieverbruik ondersteunen. “Kwaliteit, precisie, duurzaamheid en efficiëntie zijn duidelijke eisen die onze klanten stellen en waaraan wij volledig voldoen”, benadrukt Teeuwen.

Ook binnen de eigen organisatie werkt Okuma aan CO2-neutraliteit. Energiebesparingen of hernieuwbare energie uit eigen zonnepanelensystemen worden al geïmplementeerd en verder uitgebreid. In de toekomst zal Okuma ook meer investeren in een duurzame waardeketen – in het belang van het milieu en de klanten.

Meer mijlpalen in 2023

125 jaar bedrijfsgeschiedenis, ervaring en knowhow: Op deze basis wacht Okuma nu een veelbelovende toekomst en gaat uitdagingen aan met toekomstgerichte innovaties. Okuma is klaar om de maakindustrie te imponeren met de efficiëntie van de innovatieve oplossingen die ze dit jaar zullen lanceren. De EMO Hannover van 18 tot 23 september is de officiële aftrap. Op ’s werelds toonaangevende beurs voor productietechnologie viert Okuma haar 125-jarig bestaan met tal van innovaties. Het zal de bezoekers verwelkomen met een reeks grote en kleine verrassingen.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Slijpen volgens de hoogste productienormen

10-05 De compacte slijpmachine GP25W is ideaal voor de precisiebewerking van kleine onderdelen die bijvoorbeeld…

Verspanen

Okuma rust machines uit met energiebesparende functies

25-04 Niet alleen tijdens het productieproces verbruiken werktuigmachines energie. Lange stilstandtijden, het onnodig draaien van…

TechnishowNieuws

Okuma draaicel is eenvoudige start in automatisering

09-03 De Genos L2000-e CNC-draaibank met de Robot Cell werd vorig jaar als totaalpakket voorgesteld…

Verspanen

Okuma presenteert CNC-innovaties op Nortec

10-01 Als een van de wereldleiders op het gebied van CNC-bewerkingsmachines zal Okuma zijn hoogwaardige…

Verspanen

Open huis Okuma in Europees hoofdkwartier

30-10 “Energiebesparing, efficiënt gebruik van grondstoffen en een gebrek aan gespecialiseerde werknemers vormen voor onze…

Verspanen

Nieuwe CNC-besturing Okuma heeft uitgebreide functies voor cyberbeveiliging

03-10 Met drie wereldpremières, verschillende Europese premières, opvallende automatiseringsoplossingen en de nieuwe CNC-machinebesturing OSP-P500, was…

Verspanen

Okuma pakt uit bij dubbel jubileum

21-08 De Japanse fabrikant van CNC-bewerkingsmachines viert dit jaar twee jubilea – de 125e verjaardag…

Verspanen

Live demo’s Sandvik Coromant bij Okuma op Machineering

20-03 Okuma zal op Machineering zijn Multus U3000 multitasking-machine presenteren. Als onderdeel van de showcase…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV