Okuma viert 125-jarig bestaan met een jaar vol mijlpalen in het verschiet

Okuma heeft iets te vieren. Het bedrijf bestaat 125 jaar en heeft talloze memorabele hoogtepunten om op terug te kijken. Echter kijkt de producent van CNC-gereedschapsmachines liever naar de toekomst. Daarom staat de ontwikkeling van duurzame en efficiënte oplossingen bovenaan de agenda. Op EMO Hannover van 18 tot 23 September zal Okuma een aantal nieuwe primeurs presenteren.

Okuma viert dit jaar haar 125-jarig bestaan met tal van innovaties die op de EMO in Hannover worden gepresenteerd

Voortdurende verdere ontwikkeling met focus op de eisen van de klant is sinds de oprichting in 1898 de leidraad van Okuma. In een korte periode van slechts zes jaar veranderde Eiichi Okuma het bedrijf van een fabrikant van noedel-machines in een fabrikant van gereedschapsmachines. Gedurende de hele geschiedenis van het bedrijf heeft Okuma vastgehouden aan zijn leidraad ‘Open Possibilities’ en aan zijn innovatieve kracht en baanbrekende technologieën. Zo introduceerde Okuma zijn intern ontwikkelde OSP-besturing in 1963 en combineerde deze met aandrijvingen, motoren en spindels om een ‘single source’ leverancier te worden.

 Anticiperen op nieuwe uitdagingen

“Okuma is trends en ontwikkelingen altijd een stap voor geweest”, verklaart Norbert Teeuwen, directeur van Okuma Europe. “De OSP is een goed voorbeeld van onze innovatiedrang – evenals de interne en externe automatiseringsoplossingen die ons in staat stellen met uiterste precisie in te spelen op individuele klantwensen en -behoeften.”

Nieuwe oplossingen en verdere ontwikkelingen die de efficiëntie van de klant verhogen, zullen ook na het jubileum centraal staan bij Okuma: “Al tientallen jaren werken we er consequent aan om onze machines en processen duurzaam in te richten, bijvoorbeeld door het energieverbruik of de processtromen voor onze klanten te optimaliseren.” Deze inzet wordt in de toekomst nog belangrijker met de nationale en internationale klimaatdoelstellingen. Met Intelligent Technology en Green Technology zullen Okuma’s Green Smart Machines een efficiënte productie met minder energieverbruik ondersteunen. “Kwaliteit, precisie, duurzaamheid en efficiëntie zijn duidelijke eisen die onze klanten stellen en waaraan wij volledig voldoen”, benadrukt Teeuwen.

Ook binnen de eigen organisatie werkt Okuma aan CO2-neutraliteit. Energiebesparingen of hernieuwbare energie uit eigen zonnepanelensystemen worden al geïmplementeerd en verder uitgebreid. In de toekomst zal Okuma ook meer investeren in een duurzame waardeketen – in het belang van het milieu en de klanten.

Meer mijlpalen in 2023

125 jaar bedrijfsgeschiedenis, ervaring en knowhow: Op deze basis wacht Okuma nu een veelbelovende toekomst en gaat uitdagingen aan met toekomstgerichte innovaties. Okuma is klaar om de maakindustrie te imponeren met de efficiëntie van de innovatieve oplossingen die ze dit jaar zullen lanceren. De EMO Hannover van 18 tot 23 september is de officiële aftrap. Op ’s werelds toonaangevende beurs voor productietechnologie viert Okuma haar 125-jarig bestaan met tal van innovaties. Het zal de bezoekers verwelkomen met een reeks grote en kleine verrassingen.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Live demo’s Sandvik Coromant bij Okuma op Machineering

20-03 Okuma zal op Machineering zijn Multus U3000 multitasking-machine presenteren. Als onderdeel van de showcase…

Verspanen

Okuma kondigt energie-efficiënte “Green-Smart Machines” aan

02-12 Okuma is van plan zijn klanten in de nabije toekomst “Green-Smart Machines” aan te…

Transport en Logistiek

Next level machinetransport

24-08 Jan van Dam vervoert al een aantal jaren alle machines die Okuma Benelux bij…

Transport en Logistiek

Jan van Dam klaart ‘zware’ klus voor Okuma en Witec

04-07 Zelf kijkt Jan van Dam met veel genoegen op dit project terug. “Want zo’n…

Verspanen

Okuma ontwikkelt verticale VT1000EX draaibank voor zware bewerkingen

06-04 Het model vereenvoudigt de bewerking van moeilijk te bewerken materialen dankzij de stabiele bouwwijze.…

Verspanen

Okuma onthult zijn ‘best bewaarde geheim’ op GrindingHub

21-03 Waar Okuma minder om bekend staat is dat het al meer dan 100 jaar…

Toeleveren

Nieuwe huisvesting Dictator duurzaam en comfortabel

14-02 “Hier kunnen we echt vele jaren vooruit”, zeggen commercieel directeur Harry Werkman en technisch…

Verspanen

Nieuw bewerkingscentrum Okuma voor grote werkstukken

09-02 De afmetingen en prestatiemogelijkheden van de nieuwe MA-8000H zijn enorm verhoogd in vergelijking met…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021