Om het hoekje lassen?

0

Tijdens de Welding Week introduceert Rolan Robotics de complete generatie 7 assige lasrobotarmen van OTC en een belangrijke uitbreiding op het Delfoi off line programmeerpakket.

7 assige robots
Vanaf 1982 -1988 waren 5 assige knikarm lasrobots de standaard. Met de komst van de 6 assige lasrobots in 1989  werd een rotatie-as toegevoegd aan de bovenarm van de lasrobot waardoor het programmeren van lasbewegingen sterk werd verbeterd. Nu 26 jaar later introduceert OTC  als eerste robotfabrikant een complete lijn lasrobots in een 7 assige uitvoering. Per direct zijn alle robotarmen zowel met slangenpakket binnendoor als buitenom in standaard en verlengde uitvoering te verkrijgen in een 7 assige uitvoering. De nieuwe types krijgen hierbij de extensie S, afkomstig van “seven axis” mee en bestaan uit de FD-B4S, FD-B4LS, FD-V6S, FD-V6LS, V20S.

Voordeel
De 7 assige robot heeft eveneens een bolvormig werkbereik, net als 6 assige ook het geval. De 6 assige robot heeft echter als nadeel dat altijd over de eerste as ( de sokkel) geroteerd moet worden om een zijdelingse beweging te maken. Het grote voordeel van de 7 assige is dat de robot op de sokkel kan blijven stil staan en toch zijdelings kan bewegen. Dit maakt het mogelijk om  “om het hoekje” te lassen. Tevens neemt het werkbereik aan de binnencirkel van de robot toe. Kortom, de 7 assige lasrobot krijgt per saldo een groter werkbereik en veel meer flexibilitei. Met name voor 3 dimensionaal gevormde producten, zoals meubels en producten waarbij zowel aan de binnen- als aan de  buitenzijde gelast dient worden is de nieuwe generatie een uitkomst. 

Eenvoudigere mallen
Bij de ontwikkeling van een lasmal is bereikbaarheid van de robot erg belangrijk. De opspanklemmen welke als doel hebben de monodelen te positioneren en te fixeren zitten over het algemeen in de nabijheid van de lasnaad. Met de 7 assige robot heeft men extra flexibiliteit om rond om de opspanklem te bewegen.

Brochure 7-assige robots
Kaarten aanvragen voor de Welding Week

— ADVERTORIAL —