Omron opent acht Innovation Labs

19

Omron, leverancier van industriële automatisering, opent acht nieuwe Innovation Labs in Europa. Hier kunnen fabrikanten de voordelen ervaren van een verbonden, geautomatiseerde en intelligente fabriek, die is geoptimaliseerd met de nieuwste automatiserings- en roboticatechnologieën. Ook is het mogelijk ‘proof of concept’-testen uit te voeren voor nieuwe omgevingen.

Omron engineers werken samen met klanten en delen hun technische vaardigheden en kennis om deze nieuwe technologieën onder de knie te krijgen. Elk nieuw Innovation Lab beslaat een reeks innovatieve technologieën waaronder vaste en mobiele robotsystemen. Het doel van deze laboratoria is om producenten beter voor te bereiden op de huidige slimme productiemogelijkheden. Ze kunnen ervaren hoe geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), het Internet of Things (IoT) en robotica in hun fabriek kunnen worden toegepast, met name voor de voedingsmiddelen- en warenindustrie, verpakkingsindustrie en automotive industrie, maar ook op het gebied van mechanische en fabrieksengineering.

De Innovation Labs van Omron zijn te vinden in Stuttgart, Milaan, Madrid, Milton Keynes (VK), Tychy (Polen), Istanbul en Argonay (Frankrijk). Deze zeven nieuwe Innovation Labs zijn de opvolgers van het Nordic Automation Center in het Zweedse Malmö, dat al sinds oktober 2017 een vergelijkbare rol heeft.