Online veiling metaalbewerkingmachines

0

De jaarlijkse online veiling van Troostwijk Veilingen is op 24 augustus van start gegaan en sluit 10 september zijn virtuele deuren. Op 6 september kunnen de aangeboden machines op diverse locaties bezichtigd worden.

Al een aantal jaar worden door Troostwijk Veilingen de zogenaamde ‘inbrengveilingen’ georganiseerd. Dit zijn veilingen met bijdragen van meerdere bedrijven, waardoor een gevarieerd aanbod van machines van bedrijven uit verschillende locaties in Brabant wordt geveild. De machines en toebehoren kunnen op 6 september van 9 tot 12 uur op 8 verschillende locaties bezichtigd worden, namelijk in Dongen, Someren, Tilburg, Eindhoven, Nuenen, Bavel, Erp en het in Zeeland gelegen Walsoorden.

RuimTroostwijk assortiment
In april sloot familiebedrijf Hertogh Metaal, dat al in 1930 als smederij van start ging, definitief zijn deuren. “De volledige inboedel van Hertogh Metaal wordt nu online geveild”, zegt Martijn van Schie, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen. “Die collectie bevat onder andere een kotterbank van het merk Pfeifer en een universele draaibank van Tos. Tel daar de inbreng van een zevental andere bedrijven bij op en je komt tot een indrukwekkende verzameling van metaalbewerkingmachines met onder andere CNC draaibanken van Doosan en Okuma, bewerkingscentra van Deckel Maho en een Dörries carrouseldraaibank. Daarnaast zijn er diverse rondslijpmachines, scharen en gereedschappen. Ook op twee Peugeot Partner bedrijfswagens uit 2012 kan online geboden worden. Alle machines verkeren in prima staat en verdienen zonder twijfel een tweede leven.”