Ontwikkelingen gaan snel bij Fanuc

Als dealer van de Fanuc frees- en draadvonkmachines is Humacs Krabbendam op de Fanuc-stand op de Brabantse Metaaldagen van de partij. Sales manager Bert Versteeg is enthousiast over het nieuwe evenement: “Procesoptimalisatie en productieverbetering staat bij de meeste verspanende bedrijven hoog op de agenda. De ontwikkelingen gaan snel en het is mooi dat ze hier de gelegenheid hebben om zich eens grondig op diverse terreinen te laten informeren.”

Productieverbetering zit in software, automatisering, betere machines, optimale logistiek, goede procesbeheersing en diverse andere zaken. “Op al deze onderwerpen is Fanuc volop in beweging met nieuwe ontwikkelingen”, zegt Versteeg. “Bij de frees- en draadvonkmachines zijn software oplossingen verkrijgbaar (bij het draadvonken al standaard meegeleverd) om ook buiten de werktijden het proces te monitoren en op afstand zelfs te beïnvloeden. In deze machines komen er bijna jaarlijks nieuwe mogelijkheden, om goed om te gaan met nieuwe freesstrategieën, vonkoplossingen, koppelingen naar andere apparaten, et cetera.”

Verdiepen in de voordelen
Fanuc zal op de Brabantse Metaaldagen naast de robots ook de laatste versie van de Robodrill en de Robocut tonen. “Met name voor de Robodrill geldt dat dit typisch machines zijn die van de buitenkant hun 25-jarige jubileum al hebben gevierd, maar van binnen op en top inzetbaar zijn in Industrie 4.0. Om de voordelen te kunnen zien moet je jezelf daar dus wel in verdiepen. Daar helpen natuurlijk graag bij”, aldus Versteeg. De procesoptimalisatie die het MKB vraagt is volgens hem vaak best betaalbaar en dus ook haalbaar. “De grotere bedrijven die vaak complexe projecten uitvoeren zijn voor de vakbladen uiteraard het meest interessant. Als er over Industrie 4.0 wordt gesproken gaat de denkrichting bij bedrijven vaak naar koppelingen met ERP, info uit de SQL-databases halen en dan het liefst de gewenste waarden via variabelen in macro’s verwerken en zonder tussenkomst van een medewerker de machine inlezen. Maar eenvoudiger zijn er juist voor het MKB veel mogelijkheden die volstrekt haalbaar zijn.”

Kostprijs winstgevend maken
Het is volgens de sales manager van Humacs Krabbendam belangrijk dat metaalbedrijven deze mogelijkheden pakken: “Machines kunnen steeds meer, maar hebben ook een kostprijs. Iedereen is het er over eens dat het niet meevalt om die in 40 van de 168 uur per week winstgevend te maken. Dus moet er wel geoptimaliseerd worden. En dat kan heel divers. Als machineleverancier lopen we er in de praktijk vaak tegenaan dat we met alleen een extra M-code om een signaal naar buiten te brengen er niet meer zijn. Vandaar dat Fanuc bijvoorbeeld op de freesmachines standaard een vrij te programmeren PMC-gedeelte heeft ingebouwd. Waar je vroeger een extra kast met PLC, klemmenstrook et cetera naast de machine kreeg, zit die nu standaard in de machine. Hiermee kun je al voorsorteren op extra handelingen die uitgevoerd gaan worden.”

Fanuc/Humacs Krabbendam, stand C120

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Fanuc stimuleert jong robot-talent

05-12 Het doel is om jonge talenten te stimuleren die een beroep willen beginnen op…

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

Tieltjes investeert in geavanceerd freeswerk met vijfassige Kitamura

27-09 “Onze focus ligt op het draaien van complexe en hoognauwkeurige componenten. Echter als de…

Verspanen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

23-05 Toen Wim Hudepohl en Han Krabbendam samen met hun medewerkers in januari 2020 de…

Verspanen

Open huis Humacs Krabbendam met demo’s en kennissessies

04-05 Humacs Krabbendam levert een breed pakket aan services en vertegenwoordigt diverse machinemerken, waaronder SMEC…

Verspanen

B&S anticipeert met nieuwe draadvonkmachine op groeiende 3D-printmarkt

04-04 Het aantal stempel-, matrijzen- en gereedschapsmakers in regio Tilburg is de afgelopen decennia sterk…

Verspanen

Nieuwe publicatie: Fanuc Instructieboek CNC Guide Draaien

09-03 Het instructieboek is bedoeld om met de Fanuc dialoog besturing te oefenen. Dit betreft…

Automatisering

Fanuc breidt gamma CRX cobots uit

07-03 “We zien een grote vraag naar collaboratieve robots op de Europese markt en willen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen