Ontwikkelingen gaan snel bij Fanuc

Als dealer van de Fanuc frees- en draadvonkmachines is Humacs Krabbendam op de Fanuc-stand op de Brabantse Metaaldagen van de partij. Sales manager Bert Versteeg is enthousiast over het nieuwe evenement: “Procesoptimalisatie en productieverbetering staat bij de meeste verspanende bedrijven hoog op de agenda. De ontwikkelingen gaan snel en het is mooi dat ze hier de gelegenheid hebben om zich eens grondig op diverse terreinen te laten informeren.”

Productieverbetering zit in software, automatisering, betere machines, optimale logistiek, goede procesbeheersing en diverse andere zaken. “Op al deze onderwerpen is Fanuc volop in beweging met nieuwe ontwikkelingen”, zegt Versteeg. “Bij de frees- en draadvonkmachines zijn software oplossingen verkrijgbaar (bij het draadvonken al standaard meegeleverd) om ook buiten de werktijden het proces te monitoren en op afstand zelfs te beïnvloeden. In deze machines komen er bijna jaarlijks nieuwe mogelijkheden, om goed om te gaan met nieuwe freesstrategieën, vonkoplossingen, koppelingen naar andere apparaten, et cetera.”

Verdiepen in de voordelen
Fanuc zal op de Brabantse Metaaldagen naast de robots ook de laatste versie van de Robodrill en de Robocut tonen. “Met name voor de Robodrill geldt dat dit typisch machines zijn die van de buitenkant hun 25-jarige jubileum al hebben gevierd, maar van binnen op en top inzetbaar zijn in Industrie 4.0. Om de voordelen te kunnen zien moet je jezelf daar dus wel in verdiepen. Daar helpen natuurlijk graag bij”, aldus Versteeg. De procesoptimalisatie die het MKB vraagt is volgens hem vaak best betaalbaar en dus ook haalbaar. “De grotere bedrijven die vaak complexe projecten uitvoeren zijn voor de vakbladen uiteraard het meest interessant. Als er over Industrie 4.0 wordt gesproken gaat de denkrichting bij bedrijven vaak naar koppelingen met ERP, info uit de SQL-databases halen en dan het liefst de gewenste waarden via variabelen in macro’s verwerken en zonder tussenkomst van een medewerker de machine inlezen. Maar eenvoudiger zijn er juist voor het MKB veel mogelijkheden die volstrekt haalbaar zijn.”

Kostprijs winstgevend maken
Het is volgens de sales manager van Humacs Krabbendam belangrijk dat metaalbedrijven deze mogelijkheden pakken: “Machines kunnen steeds meer, maar hebben ook een kostprijs. Iedereen is het er over eens dat het niet meevalt om die in 40 van de 168 uur per week winstgevend te maken. Dus moet er wel geoptimaliseerd worden. En dat kan heel divers. Als machineleverancier lopen we er in de praktijk vaak tegenaan dat we met alleen een extra M-code om een signaal naar buiten te brengen er niet meer zijn. Vandaar dat Fanuc bijvoorbeeld op de freesmachines standaard een vrij te programmeren PMC-gedeelte heeft ingebouwd. Waar je vroeger een extra kast met PLC, klemmenstrook et cetera naast de machine kreeg, zit die nu standaard in de machine. Hiermee kun je al voorsorteren op extra handelingen die uitgevoerd gaan worden.”

Fanuc/Humacs Krabbendam, stand C120

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Geautomatiseerd assen 2-zijdig bewerken

10-01 De nieuwe SMEC PL2000 is onder andere voorzien van een Hainbuch spantangsysteem en Fanuc…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Verspanen

Humacs Krabbendam verduurzaamt

29-09 Het bedrijf is een aantal jaren geleden opgericht door Wim Hudepohl en Han Krabbendam.…

Verspanen

SteRK CNC floreert op enkelstuksproductie

08-09 SteRK CNC is gestart met een gebruikte freesmachine. Sinds de eerste klant zich meldde,…

Automatisering

Fanuc lanceert nieuwe Roboshot spuitgietmachine

01-09 De Roboshot Alpha-SiB is uitgerust met de nieuwe krachtige Fanuc Panel iH Pro gebruikersinterface,…

Automatisering

Plug & Work-portfolio Schunk nu ook voor Omron en Fanuc cobots

18-08 Dit betekent dat een breed scala aan automatiseringsscenario’s in de kortst mogelijke tijd kan…

Bedrijf en Economie

De Nederlandse Metaaldagen mogen doorgaan

17-08 Dit betekent in ieder geval dat alle bezoekers moeten worden geregistreerd. “Dat is voor…

Automatisering

Fanuc produceert 750.000ste robot

05-07 Op dit moment produceert Fanuc ongeveer 8.000 industriële robots per maand in zijn fabrieken…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X