Open huis Mazak met primeurs, ook van RoboJob

0

Op 27, 28 en 29 november organiseert Mazak het jaarlijkse open huis. Tijdens het evenement zal de specialist op het gebied van metaalbewerkingsmachines in haar vestiging in Haasrode (Leuven) diverse livedemonstraties van meerdere machines geven.

Tijdens het open huis zal een primeur te beleven zijn, de demonstratie van de Variaxis i-300 AWC. Dit compact simultaan 5-assig bewerkingscentrum met Auto Work Changer en groot gereedschapsmagazijn is geschikt voor ‘high mix, low volume’ productie en beschikt over de mogelijkheid van een belading van 32 of 40 pallets via HSK100 houder.

Tweede primeur
Een tweede noviteit die Mazak toont, is de Integrex j-200S. Deze multitasking-machine is het instapmodel in het Integrex-assortiment. Tevens zal de Optiplex 3015 DDL getoond worden. Deze Direct Diode Laser combineert goede prestaties met geavanceerde lasertechnologie, wat resulteert in een hoge kwaliteit van het snijvlak. De DDL, de opvolger van de fiber is een eigen Mazak ontwikkeling. De besturing PreviewG is overzichtelijk, efficiënt en gebruiksvriendelijk.

Primeur RoboJob
Traditiegetrouw heeft Mazak RoboJob uitgenodigd om de laatste innovaties in CNC-automatisering voor te stellen. Al voor de achtste opeenvolgende keer ondertussen: het bevestigt de goede relaties tussen de Japanse CNC-machinebouwer en de Belgische CNC-automatiseringsspecialist. “We doen er dan ook alles aan om onze vlotte samenwerking continu te verbeteren”, zegt Area Sales Manager Bart Vercruysse, die de verkoop in België voor zijn rekening neemt bij RoboJob. “We werken al in heel wat landen samen, en voor de Belgische Mazak-vestiging zetten we natuurlijk ons beste beentje voor.” Ook dit jaar pakt RoboJob weer uit met een primeur. Voor de allereerste keer wordt een Turn-Assist 270 in de ‘Separated’ versie getoond. Daarbij worden de verschillende elementen van de automatisering los van elkaar opgebouwd. In tegenstelling tot de ‘Integrated’ modellen is deze automatisering niet verplaatsbaar, maar wel erg flexibel in de manier waarop ze kan worden opgesteld. De Turn-Assist 270 s wordt bij Mazak opgesteld aan de Mazak Integrex j-200S. “Deze machine heeft een apart gereedschapsmagazijn dat wat naar voren komt,” legt Vercruysse uit. “Met een Integrated model zou de automatisering voor dat magazijn komen te staan, maar met onze nieuwe Separated versie kunnen we ervoor zorgen dat het magazijn nog perfect toegankelijk blijft.” Inschrijven voor het open huis kan via de website van Mazak.