Open huis Mazak met primeurs, ook van RoboJob

Op 27, 28 en 29 november organiseert Mazak het jaarlijkse open huis. Tijdens het evenement zal de specialist op het gebied van metaalbewerkingsmachines in haar vestiging in Haasrode (Leuven) diverse livedemonstraties van meerdere machines geven.

Tijdens het open huis zal een primeur te beleven zijn, de demonstratie van de Variaxis i-300 AWC. Dit compact simultaan 5-assig bewerkingscentrum met Auto Work Changer en groot gereedschapsmagazijn is geschikt voor ‘high mix, low volume’ productie en beschikt over de mogelijkheid van een belading van 32 of 40 pallets via HSK100 houder.

Tweede primeur
Een tweede noviteit die Mazak toont, is de Integrex j-200S. Deze multitasking-machine is het instapmodel in het Integrex-assortiment. Tevens zal de Optiplex 3015 DDL getoond worden. Deze Direct Diode Laser combineert goede prestaties met geavanceerde lasertechnologie, wat resulteert in een hoge kwaliteit van het snijvlak. De DDL, de opvolger van de fiber is een eigen Mazak ontwikkeling. De besturing PreviewG is overzichtelijk, efficiënt en gebruiksvriendelijk.

Primeur RoboJob
Traditiegetrouw heeft Mazak RoboJob uitgenodigd om de laatste innovaties in CNC-automatisering voor te stellen. Al voor de achtste opeenvolgende keer ondertussen: het bevestigt de goede relaties tussen de Japanse CNC-machinebouwer en de Belgische CNC-automatiseringsspecialist. “We doen er dan ook alles aan om onze vlotte samenwerking continu te verbeteren”, zegt Area Sales Manager Bart Vercruysse, die de verkoop in België voor zijn rekening neemt bij RoboJob. “We werken al in heel wat landen samen, en voor de Belgische Mazak-vestiging zetten we natuurlijk ons beste beentje voor.” Ook dit jaar pakt RoboJob weer uit met een primeur. Voor de allereerste keer wordt een Turn-Assist 270 in de ‘Separated’ versie getoond. Daarbij worden de verschillende elementen van de automatisering los van elkaar opgebouwd. In tegenstelling tot de ‘Integrated’ modellen is deze automatisering niet verplaatsbaar, maar wel erg flexibel in de manier waarop ze kan worden opgesteld. De Turn-Assist 270 s wordt bij Mazak opgesteld aan de Mazak Integrex j-200S. “Deze machine heeft een apart gereedschapsmagazijn dat wat naar voren komt,” legt Vercruysse uit. “Met een Integrated model zou de automatisering voor dat magazijn komen te staan, maar met onze nieuwe Separated versie kunnen we ervoor zorgen dat het magazijn nog perfect toegankelijk blijft.” Inschrijven voor het open huis kan via de website van Mazak.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Robotica oplossingen op Metaaldagen

14-09 BMO Automation introduceert de Iridium serie, een compacte alleskunner voor draai- en freesmachines. Deze…

MetavakNieuws

RoboJob kijkt uit naar beurzen in recordjaar

17-08 Ook de installatieplanning loopt namelijk goed vol. “Dit wordt een recordjaar voor RoboJob”, vertelt…

Verspanen

Mazak promoot verspaning onder ECP-studenten

08-07 Het ECP is een vereniging van en voor maakbedrijven in Zuid-Holland met als voornaamste…

Verspanen

Nieuwe generatie geeft JEVA Metaalbewerking duw richting toekomst

23-06 Met een stabiele basis werkt JEVA nu aan meer spreiding en verdere groei. Om…

Plaatbewerking

Aarts Montagetechniek kiest voor jong gebruikte CO2-laser

14-06 Aarts Montagetechniek ontwikkelt en produceert werktuigbouwkundige installaties in de breedste zin van het woord.…

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Automatisering

RoboJob installeert dertigste Tower

06-04 Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar Tower voor het eerst voor.…

Automatisering

RoboJob in de wolken met nieuwe nominatie voor Trends Gazellen

03-02 De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen, telkens op basis van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X