Opleiding met baangarantie: open dagen STODT

0

De vraag in de maakindustrie naar CNC draaiers en frezers in Nederland is groot. Hierdoor zijn werkgevers bereid om nieuwkomers in de techniek een baan te bieden. Om te ontdekken wat het beroep inhoudt en welke ontwikkelmogelijkheden er zijn voor deze toekomstige vakmensen, opent STODT haar deuren op 25 en 26 januari 2019.

 

De behoefte aan vakmensen voor de maakindustrie groeit continu. Om te voldoen in deze behoefte, maakt STODT zich sterk voor bedrijven in de maakindustrie door onder andere het om- en bijscholen van mensen. Daarnaast zoekt de technisch bedrijfsopleider in samenwerking met uitzend- en detacheringsorganisaties actief naar toekomstige CNC-draaiers of frezers, waarvoor STODT het opleidingsdeel verzorgd.

STODT is technisch opleider op het gebied van verspanen en meten. Met uitgebreide testen kan het kenniscentrum aanwezige geschiktheid voor het vak bepalen en een passend opleidingsadvies geven. Ook voor de ontwikkeling van de reeds actieve vakspecialist biedt STODT een breed scala aan opleidingsmogelijkheden om de kennis te verbreden en verdiepen. Tijdens de open dagen kan het vak van CNC draaier/frezer worden beleefd in het moderne opleidingscentrum van STODT met daarin 13 industriële CNC machines, er zijn diverse demonstraties en er is een mogelijkheid tot vrijblijvend opleidingsadvies. Overijssels vakmanschap, de overheid en diverse opleidingsfondsen maken opleiden in de techniek financieel aantrekkelijk voor werkgevers of bedrijven.