Opleidingsfonds voor metalektro komt met nieuw aanbod

A+O Metalektro, het opleidingsfonds van en voor metalektrobedrijven, zet in het nieuwe jaar volop in op nieuwe instroom en 24/7 laagdrempelig leren.

A+O Metalektro gaat instroom in de sector ook bevorderen via oZone, de gebruiksvriendelijke leeromgeving, ontwikkeld voor en door technische bedrijven.

In de eerder dit jaar afgesloten nieuwe cao Metalektro, die geldt tot en met eind 2023, hebben werkgeversorganisatie FME en de vakbonden afgesproken samen een strategische agenda te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van de arbeidsmarkt. A+O Metalektro werkt de gemaakte afspraken uit in een nieuw aanbod.

Nieuw aanbod

Saskia Görtz, directeur van A+O Metalektro: “We behouden wat goed werkt en zetten volop in op strategische thema’s als nieuwe instroom en 24/7 laagdrempelig leren. Zeker is dat we een groot deel van het aanbod van de vorige cao-periode per 1 januari 2022 voor heel het jaar laten doorlopen.

Dit aanbod heeft zich bewezen en onze bedrijven zijn er blij mee. Uiteraard nemen we onze lessons learned mee. In januari presenteren we het eerste deel van ons nieuwe aanbod voor 2022.”

Tekort aan technici

Een speerpunt hierin is het groeiende tekort aan technici. “Daar loopt de hele sector tegenaan”, aldus Görtz. “Het A+O bestuur vindt het belangrijk om voor dit sectorbrede probleem ook in 2022 veel aandacht te hebben.  ondersteunt werkgevers daarom met verschillende vergoedingsregelingen, waardoor nieuwe medewerkers met de juiste opleidingen kunnen instromen in de sector.”

Ook gaat A+O instroom in de sector bevorderen via oZone, de gebruiksvriendelijke leeromgeving, ontwikkeld voor en door technische bedrijven. Görtz: “Zo kun je in oZone je bedrijf met leercontent presenteren bij het UWV, de bibliotheek of waar je maar wilt. Een creatieve, nieuwe manier om onze sector te ondersteunen bij deze uitdaging.”

Ontwikkeling medewerkers

Ook voor zittende medewerkers blijft volop aandacht in het nieuwe aanbod. “Juist in deze tijd, waarin digitalisering een hoge vlucht neemt en technologische ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen, is het belangrijk dat alle medewerkers ‘bij’ blijven. Iedereen moet de kans krijgen zich volop te blijven ontwikkelen. A+O faciliteert hierin met verschillende vergoedingen voor de ontwikkeling van je individuele medewerkers en natuurlijk zijn de modules in de openbare bibliotheek van oZone beschikbaar.”

Verder blijft A+O bedrijven ondersteunen met gerichte projecten. Görtz wijst bijvoorbeeld op het project ‘Anders roosteren’, waarbij je als bedrijf gericht advies krijgt over hoe je slimmer kunt roosteren, waardoor medewerkers bijvoorbeeld meer rusttijd hebben. “We ondersteunen ook projecten rondom vragen als: hoe kan ons bedrijf duurzame inzetbaarheid handen en voeten geven? Hoe zorgen we voor vitale medewerkers? Met ons aanbod maken we het makkelijker om deze thema’s binnen je bedrijf op de kaart te zetten.”

Coronamaatregelen

Görtz verwacht dat de coronamaatregelen zullen continueren in 2022. “Afgelopen periode is een groot deel van onze dienstverlening online beschikbaar gemaakt. Door de online-mogelijkheden zijn de regiomanagers nog meer dan ooit in contact met de bedrijven. Hier gaan we mee door.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

CAO voor Metaalbewerkingsbedrijf definitief

13-06 De volledige cao voor het Metaalbewerkingsbedrijf is hier te downloaden in pdf formaat. Salaristabellen De…

Personeel en Opleiding

Ook Metaalunie stemt in met nieuwe cao

15-04 Vakbonden en andere werkgeversorganisaties bereikten eerder deze maand al een cao-akkoord, maar Metaalunie had…

Bedrijf en Economie

Akkoord over cao Metaal en Techniek, maar (nog) zonder Metaalunie

08-04 Hierdoor dreigen bij bedrijven die zijn aangesloten bij de grootste ondernemersorganisatie voor het midden-…

Personeel en Opleiding

Veilig werken met elektrische installaties kan dankzij AWL via oZonev

10-02 Bij veel A+O-bedrijven is er behoefte aan een opleidingstraject om veilig te kunnen werken…

Personeel en Opleiding

Staking breidt zich uit

09-02 Mustafa Kirac, bestuurder FNV Metaal: “In het kader van de verbreding gaan we in…

Bedrijf en Economie

Petitie voor goede cao 12.000 keer getekend

26-01 FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie wezen op 14 oktober 2021, tijdens de…

Personeel en Opleiding

Metaalwerknemers voeren druk op met derde stakingsronde

12-01 Hiermee komt een einde aan de ‘kerstvakantie pauze’ in de acties. De 320.000 werknemers…

Bedrijf en Economie

Limburgse stakers doneren aan voedselbank

17-12 “We konden 20 kratten vullen met allerlei producten: rijst, pasta, potten en blikken, chocola,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X