Oplossingen voor procesoptimalisatie op elk gebied

Steeds meer exposanten van de Brabantse Metaaldagen (10-12 april in de Brabanthallen in Den Bosch) laten weten welke oplossingen zij daar gaan presenteren, waarmee metaalbewerkende bedrijven hun processen kunnen optimaliseren en hun productie kunnen verbeteren. Het zijn oplossingen op allerlei gebied.

 

Zo zal de Hoffmann Group, aanbieder van kwaliteitsgereedschap, bedrijfsinrichting, persoonlijke beschermingsmiddelen en de daaraan verbonden hoogwaardige advies- en servicediensten, het accent voor een groot deel leggen op het Tool24-systeem. Dit is een flexibel automatensysteem voor efficiënte en betrouwbare gereedschapslevering. Het creëren van slanke inkoopprocessen bij C-artikelen vormt voor de meeste bedrijven een grote uitdaging. De inkoopvolumes van C-artikelen zijn klein (< 20%), maar ze zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de administratieve inkoopuitgaven (> 80%) en daardoor extreem duur. De GARANT Tool24-gereedschapsuitgiftesystemen bieden echter efficiëntieverbetering bij inkoop en bevoorrading met een integrale toegang tot een database. De specialist van de Hoffmann Group zal gedurende de drie Brabantse Metaaldagen doorlopend demonstraties verzorgen.

Balans spindel- en snijgereedschap
Ook Dixi Polytool is een leverancier van gereedschappen. Het Zwitserse familiebedrijf, met een Nederlandse vestiging in Hengelo, is gespecialiseerd in de productie van microprecisie hardmetaal-, PKD-, CBN-, CVD- en diamantgereedschappen en -ruimers. In samenwerking met Rego-Fix, een Zwitserse producent van precisie-spangereedschappen, kan Dixi Polytool een totaaloplossing bieden voor de perfecte balans tussen spindel- en snijgereedschappen. De combinatie van nauwkeurige gereedschappen en de ultraprecieze run out van het powRgrip-systeem verhoogt de productiviteit en de standtijden van de gereedschappen. Door de focus op de eigen producten in combinatie met de producten van Rego-Fix kan Dixi Polytool gericht problemen analyseren en oplossen.

Nieuwe besturing op kantbank
Op een heel ander terrein beweegt Morris Solutions zich, retrofitter van kantbanken en plaatscharen. De Friese retrofitspecialist kan zorgen voor een grote efficiëntieverbetering met een minimale investering door gedateerde en defecte besturingssystemen waarvan componenten niet meer leverbaar zijn vanuit de fabrikant, te vervangen. Morris Solutions is niet merkgebonden en installeert besturingssystemen op alle merken kantbanken en plaatscharen zoals LVD, SafanDarley, Haco, Beyeler, Ermaksan, Baykal, Gasparini, Durma en Jorg.

Temperatuurmetingen
Jopos Techniek, de Benelux-distributeur voor Optris Berlijn is gespecialiseerd in het contactloos meten van temperatuur en kan hiermee op verschillende manieren efficiëntieverbeteringen realiseren. Door temperatuur contactloos te meten worden beschadigingen en temperatuursbeïnvloeding voorkomen, zonder in te leveren op accuratesse. Jopos heeft een breed scala aan producten: handthermometers, stationaire industriële IR-thermometers (pyrometers) en infraroodcamera’s. Zowel pyrometers als camerasystemen zijn in te zetten voor puntmetingen, maar ook voor het monitoren van complete gebieden. Het uitgebreide softwarepakket maakt het mogelijk zowel op het niveau van enkele pixels als een compleet gebied de temperatuur te meten.

ims prodec

Met Prodec, het superieure verspaanbare roestvast stafstaal, dat wordt geleverd door IMS Nederland, kunnen kostenbesparingen tot ruim 50% per component gerealiseerd worden.

Superieur verspaanbaar
Ook enkele leveranciers van metalen zijn van 10 tot en met 12 maart van de partij in de Brabanthallen. Zoals IMS Nederland, exclusief distributeur van ETG, HSX en Prodec voor de Benelux. Met Prodec, het superieure verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, kunnen kostenbesparingen tot ruim 50% per component gerealiseerd worden. ETG en HSX zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Naast de verbeterde verspaanbaarheid onderscheiden deze staalsoorten zich van conventionele staalsoorten door hun treksterkte. De materialen bezitten gelijkmatige mechanische eigenschappen over het hele doorsnede- en afmetingsbereik. Hierdoor is het mogelijk om met een kleinere diameter een lichtere constructie te ontwikkelen met minimaal gelijke sterkte. Zie voor een compleet overzicht van de exposanten (en hun presentatie) de website van De Brabantse Metaaldagen. Hier is ook het programma van het congres en de seminars te vinden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Plaatbewerking

LVD lanceert online Resource Center

01-07 In het Resource Center krijgen bezoekers zicht op de actuele status van metaalbewerking van…

Plaatbewerking

Productieve buislaser LVD geschikt voor complex werk

28-06 Met een grote invoerlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Plaatbewerking

Besten Machines biedt complete kant-oplossingen

02-06 Jasper Hoogstad beschikt over die kennis. De afgelopen jaren heeft hij de verkoop in…

Verspanen

Nieuwe sales director Hoffmann Group ziet veel mogelijkheden voor groei

01-06 De functie van sales director is nieuw bij de Hoffmann Group. De groothandel in…

Plaatbewerking

Besten Machines versterkt positie in kantgereedschappen

20-05 Jasper is namelijk jarenlang Sales Manager Nederland geweest van UKB, de bekende Duitse producent…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X