Oplossingen voor procesoptimalisatie op elk gebied

Steeds meer exposanten van de Brabantse Metaaldagen (10-12 april in de Brabanthallen in Den Bosch) laten weten welke oplossingen zij daar gaan presenteren, waarmee metaalbewerkende bedrijven hun processen kunnen optimaliseren en hun productie kunnen verbeteren. Het zijn oplossingen op allerlei gebied.

 

Zo zal de Hoffmann Group, aanbieder van kwaliteitsgereedschap, bedrijfsinrichting, persoonlijke beschermingsmiddelen en de daaraan verbonden hoogwaardige advies- en servicediensten, het accent voor een groot deel leggen op het Tool24-systeem. Dit is een flexibel automatensysteem voor efficiënte en betrouwbare gereedschapslevering. Het creëren van slanke inkoopprocessen bij C-artikelen vormt voor de meeste bedrijven een grote uitdaging. De inkoopvolumes van C-artikelen zijn klein (< 20%), maar ze zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de administratieve inkoopuitgaven (> 80%) en daardoor extreem duur. De GARANT Tool24-gereedschapsuitgiftesystemen bieden echter efficiëntieverbetering bij inkoop en bevoorrading met een integrale toegang tot een database. De specialist van de Hoffmann Group zal gedurende de drie Brabantse Metaaldagen doorlopend demonstraties verzorgen.

Balans spindel- en snijgereedschap
Ook Dixi Polytool is een leverancier van gereedschappen. Het Zwitserse familiebedrijf, met een Nederlandse vestiging in Hengelo, is gespecialiseerd in de productie van microprecisie hardmetaal-, PKD-, CBN-, CVD- en diamantgereedschappen en -ruimers. In samenwerking met Rego-Fix, een Zwitserse producent van precisie-spangereedschappen, kan Dixi Polytool een totaaloplossing bieden voor de perfecte balans tussen spindel- en snijgereedschappen. De combinatie van nauwkeurige gereedschappen en de ultraprecieze run out van het powRgrip-systeem verhoogt de productiviteit en de standtijden van de gereedschappen. Door de focus op de eigen producten in combinatie met de producten van Rego-Fix kan Dixi Polytool gericht problemen analyseren en oplossen.

Nieuwe besturing op kantbank
Op een heel ander terrein beweegt Morris Solutions zich, retrofitter van kantbanken en plaatscharen. De Friese retrofitspecialist kan zorgen voor een grote efficiëntieverbetering met een minimale investering door gedateerde en defecte besturingssystemen waarvan componenten niet meer leverbaar zijn vanuit de fabrikant, te vervangen. Morris Solutions is niet merkgebonden en installeert besturingssystemen op alle merken kantbanken en plaatscharen zoals LVD, SafanDarley, Haco, Beyeler, Ermaksan, Baykal, Gasparini, Durma en Jorg.

Temperatuurmetingen
Jopos Techniek, de Benelux-distributeur voor Optris Berlijn is gespecialiseerd in het contactloos meten van temperatuur en kan hiermee op verschillende manieren efficiëntieverbeteringen realiseren. Door temperatuur contactloos te meten worden beschadigingen en temperatuursbeïnvloeding voorkomen, zonder in te leveren op accuratesse. Jopos heeft een breed scala aan producten: handthermometers, stationaire industriële IR-thermometers (pyrometers) en infraroodcamera’s. Zowel pyrometers als camerasystemen zijn in te zetten voor puntmetingen, maar ook voor het monitoren van complete gebieden. Het uitgebreide softwarepakket maakt het mogelijk zowel op het niveau van enkele pixels als een compleet gebied de temperatuur te meten.

ims prodec

Met Prodec, het superieure verspaanbare roestvast stafstaal, dat wordt geleverd door IMS Nederland, kunnen kostenbesparingen tot ruim 50% per component gerealiseerd worden.

Superieur verspaanbaar
Ook enkele leveranciers van metalen zijn van 10 tot en met 12 maart van de partij in de Brabanthallen. Zoals IMS Nederland, exclusief distributeur van ETG, HSX en Prodec voor de Benelux. Met Prodec, het superieure verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, kunnen kostenbesparingen tot ruim 50% per component gerealiseerd worden. ETG en HSX zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Naast de verbeterde verspaanbaarheid onderscheiden deze staalsoorten zich van conventionele staalsoorten door hun treksterkte. De materialen bezitten gelijkmatige mechanische eigenschappen over het hele doorsnede- en afmetingsbereik. Hierdoor is het mogelijk om met een kleinere diameter een lichtere constructie te ontwikkelen met minimaal gelijke sterkte. Zie voor een compleet overzicht van de exposanten (en hun presentatie) de website van De Brabantse Metaaldagen. Hier is ook het programma van het congres en de seminars te vinden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Besten Machines versterkt onderhoudsaanbod

13-07 “Noem het maar APK-keuringen”, zeggen Ron Besten en Rutger Blankenspoor, die blij verrast zijn…

Plaatbewerking

LVD lanceert nieuw serviceportaal

08-06 OSTS biedt klanten 24/7 toegang om tickets aan te maken voor servicegerelateerde onderwerpen: een…

Bedrijf en Economie

Vijf op een rij voor LVD

18-05 Het label wordt door Deloitte Private, Econopolis en de KU Leuven toegekend aan Belgische…

Verspanen

Samenwerking Haimer met Hoffmann Group

02-05 Met een focus op Europa zal Hoffmann de gepatenteerde Haimer-systemen Safe-Lock (op het productgebied…

Plaatbewerking

LVD richt LVD Robotic Solutions op na overname Solutions Unit van Kuka Benelux

06-04 De nieuwe firma zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van…

Werkplaatstechniek

Handbescherming tegen alle gevaren op mechanisch gebied

23-03 Veel bedrijven hoeven dus maar maximaal twaalf modellen op voorraad te hebben. Dit maakt…

Automatisering

Nieuwe release AutoPOL: volledige koppeling met PROfirst

16-03 Sinds de vorige versie van AutoPOL kunnen samenstellingen met de Batch module automatisch verwerkt…

Plaatbewerking

Tuwi kan snel kantbanken en scharen leveren

14-03 De belangstelling voor deze machines is groot. “De eerste serie is al bijna helemaal…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X