Optisch controleapparaat voor microgereedschappen

“Waar voorinstelapparaten ophouden gaan wij verder”, zegt General Manager Daniel Gruber terwijl hij het nieuwe optische C-View controleapparaat presenteert. Het meet- en testsysteem is in eerste instantie speciaal ontwikkeld voor de matrijzen- en gereedschapsbouw voor het meten en controleren van microgereedschappen.

Daniel Gruber legt uit hoe de C-view van Cimtrode is ontwikkeld om snel en eenvoudig microgereedschappen te kunnen meten en controleren.

De C-View is ontstaan uit de jarenlange ervaring die Cimtrode heeft opgebouwd in de matrijzen- en gereedschapsbouw. Volgens Gruber ontbrak er in de markt nog een eenvoudige oplossing om snel, betrouwbaar en hoognauwkeurig microgereedschappen te kunnen meten en controleren. Dankzij de combinatie van een innovatief camerasysteem, nieuw ontwikkelde adapters voor het klemmen van een grote verscheidenheid aan onderdelen en software die precies is afgestemd op de inspectie-eisen van de matrijzen- en gereedschapsbouw, zijn aanzienlijke verbeteringen mogelijk op het gebied van kwaliteit en procesbetrouwbaarheid.

Snellere controle

Met de C-View heeft Cimtrode een oplossing op de markt gebracht om de controle van microgereedschappen te versnellen. Het camerasysteem biedt dankzij een 12x zoomlens de mogelijkheid om gereedschap tot 1.000x te vergroten. In combinatie met de C-Viewsoft software kunnen gebruikers zowel de lengte als de rondloop van frees- en boorgereedschappen snel en eenvoudig meten. Tevens is het mogelijk om in detail de snijkanten te controleren op slijtage.

Verfijnde meting

Volgens Gruber is één van de belangrijkste voordelen dat het gereedschap geanalyseerd kan worden terwijl het in de gereedschapshouder is gespannen. Hierdoor wordt niet alleen de concentriciteit van het gereedschap gemeten, maar ook dat van de houder. Zo wordt er een verfijnde meting gerealiseerd en ontstaat er een betrouwbare productie. De C-view kan worden voorzien van verschillende hoognauwkeurige HSK-spillen, uiteenlopend van HSK25E tot HSK63E. De verwisselbare spillen zijn compatibel met de meeste gereedschapshouders op de markt.

 

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV