OSG breidt anti-vibratie frezen uit

0

OSG Corporation heeft haar AE-VMS(S) anti-vibratie hardmetalen frees programma uitgebreid. De serie is ontworpen om een nieuw niveau van frees efficiëntie te bereiken, in combinatie met een uitstekende afwerkingskwaliteit die geschikt is voor verschillende freestoepassingen.

De scherpe positieve spiraalhoek van de AE-VMS vermindert de snijkrachten aanzienlijk, waardoor de slijtage aan het gereedschap en mogelijke braamvorming en/of beschadiging aan het werkstuk worden geminimaliseerd, zelfs met agressieve snijgegevens.
Trilling wordt tot een minimum beperkt door de ongelijke tandafstanden en de geometrie van de variabele spiraalhoek van de AE-VMS. Bovendien zorgt de unieke spaangroef vorm voor een probleemloze spaanafvoer om stabiele en consistente prestaties mogelijk te maken. De spanen worden uit de sleuf getransporteerd. Met de hoge gereedschapsstijfheid van de AE-VMS kan het ontstaan van bramen worden onderdrukt om een hoge freesnauwkeurigheid te garanderen. Met de toevoeging van de originele Duarise-coating van OSG kan de standtijd worden verlengd door zijn uitstekende smering, superieure wrijvingsweerstand en hoge oxidatietemperatuurkwaliteiten. De meerlaagse constructie van de Duarise-coating minimaliseert thermische scheuren, waardoor de AE-VMS zelfs in emulsie uitblinkt.

De AE-VMS is verkrijgbaar met verschillende hoekradii of als scherpe uitvoering zonder radius en is ontworpen voor een breed scala aan freesbewerkingen, waaronder sleuffrezen, schillend frezen, spiraalvormig frezen, contouren en helling frezen in RVS, gietijzer, koolstofstaal, legering staal en gehard staal (tot 40 HRC). Verder is de AE-VMSS uitvoering beschikbaar met korte snijlengte en voorradig met 0.5 mm oplopend van 3 tot en met 12 mm en met uitsteklengtes van 3xD en 5xD in de diameters 6 tot en met 12 mm.