Oude Reimer draait en freest op de Nederlandse Metaal Dagen

Met de Micro5 bewerkingsmachine van Factory5 en de SB-20 CNC-langdraaimachine van Star legt Oude Reimer tijdens de Nederlandse Metaaldagen de focus op de precisiebewerking van kleine componenten. Beide machines kenmerken zich door hun hoge nauwkeurigheid en productiviteit.

Oude Reimer presenteert twee compacte machines op de Nederlandse Metaal Dagen, waaronder de SB-20 CNC-langdraaimachine van Star.

Bezoekers die geïnteresseerd zijn in nauwkeurige microbewerkingen kunnen hun hart ophalen op de stand van Oude Reimer. Hier zal de leverancier namelijk de uiterst compacte en dynamische Micro5 laten zien. Deze 5-assige precisiebewerkingsmachine is met name interessant voor de bewerking van kleine, hoogwaardige onderdelen, zoals medische onderdelen, horlogekasten en -platen, uurwerken, sieraden en fijn- en micromechanische componenten.

De ‘5’ in Micro5 staat voor vijf assen en voor de ideale 5:1 verhouding van machinegrootte tot werkstuk. En over duurzaamheid gesproken, het staat ook voor maximale efficiëntie, aangezien het energieverbruik slecht 500 W bedraagt. Op de Nederlandse Metaaldagen presenteert Oude Reimer de mogelijkheden van de Micro5 door middel van een live bewerking van een horlogekast.

Naast de Micro 5 presenteert Oude Reimer nog een compacte machine op de stand, namelijk de SB-20 CNC-langdraaimachine van Star. Met zeven assen is de machine geschikt voor het efficiënt compleetbewerken van complexe draaidelen met een maximale diameter van 20 mm. Deze SB-20 is voorzien van een krachtige hoofdspil met een vermogen van 3,7 kW en een maximaal toerental van 10.000 min-1. De flexibiliteit van de SB-20 wordt verder verbeterd door de mogelijkheid om te schakelen naar een kortdraaimachine. Dus naast de zeer nauwkeurige bewerking van lange en smalle onderdelen, is het ook mogelijk om met dezelfde machine korte onderdelen te bewerken.

Geautomatiseerd voorinstellen

Naast de twee machines presenteert Oude Reimer ook gereedschappen, koelsmeermiddelen, reinigingsoplossingen, trillingsisolatie en het automatisch voorinstellen met behulp van de OR-APH. Dit systeem combineert een voorinstelapparaat en een robot voor een geautomatiseerde gereedschapsvoorinstelling. Oude Reimer heeft de OR-APH ontwikkeld om de foutmarge bij het voor-instellen te verkleinen en om repeteerbare werkzaamheden uit handen te nemen.

De operator hoeft alleen in de besturingsinterface aan te geven dat het gereedschap klaar is gezet en de robot doet vervolgens de rest, waaronder ook de controle. De OP-APH is in modules op te bouwen. Daarmee kan het systeem optimaal afgestemd worden op de wensen van de klant, zoals de beschikbare ruimte, de aanvoer en afvoer van het aantal gereedschappen en het bestaande proces om een optimale integratie te realiseren.

Oude Reimer
Stand D098

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Metaal Awards voor Bart Willems en Nicole Vermeer-Wittens

19-04 De Metaal Awards zijn een initiatief van de beursorganisatie in samenwerking met Randstad, voor…

Verbinden

WeldBuilder app voor gebruiksvriendelijke lasautomatisering

19-04 Door middel van de WeldBuilder software op de Smart Pendant kan een grote variëteit…

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Automatisering

Widenhorn toont CADCAM & Calculatie innovaties voor plaatbewerking

14-04 Tot de highlights behoort de nieuwe release van AutoPOL. Dit machineonafhankelijke offline programmeersysteem voor…

Verspanen

Met Haimer naar Smart Factory

13-04 Hiermee kan het bedrijf de synergie tussen deze producten live demonstreren en zo bedrijven,…

Automatisering

TopSolid beheert volledige workflow

12-04 Shopfloor is een modulaire oplossing die een antwoord biedt op de vraag om Industrie…

Bedrijf en Economie

Inschrijving Metaal Awards verlengd

27-03 “Als organisatie van De Nederlandse Metaal Dagen zien wij logischerwijs veel kansen voor de…

Verspanen

WFL verfijnt stap voor stap compleet bewerking

25-08 De Technology Meeting was volgens WFL dit jaar een groot succes. Ruim 1.000 bezoekers…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021