Overgenomen ERP-leverancier MKG gaat voor internationale groei

MKG Metaal Kennis Groep Nederland, ERP-leverancier voor de metaal uit Hengelo (O), is overgenomen door de Duitse branchegenoot proALPHA.

Henk Abbring, CEO van MKG: ”We hebben de juiste partner gevonden om onze internationaliseringsstrategie in de DACH-landen te versnellen.”

Henk Abbring, CEO van MKG, ziet een groot groeipotentieel voor MKG samen met proALPHA, dat zich richt op klanten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH-regio). ”We hebben de juiste partner gevonden om onze internationaliseringsstrategie in de DACH-landen te versnellen en samen te werken op het gebied van innovatie en technologie”, aldus Abbring.

Meer dan 800 klanten in MKB-metaal

MKG ontwikkelt en implementeert al 24 jaar gebruiksvriendelijke, schaalbare en standaard ERP-software voor het MKB in de metaalverwerkende industrie. De software is geschikt voor zowel cloud- als on-premisesgebruik. Het MKG-team (zeventig medewerkers) levert ERP-oplossingen aan meer dan achthonderd kleine en middelgrote metaalbedrijven.

ProALPHA is al meer dan drie decennia de digitale sparringpartner voor kleine en middelgrote  bedrijven op 65 locaties over de hele wereld. Voor meer dan 9.700 klanten – uit de maakindustrie, groothandel en andere sectoren – vormen de ERP-kern- en add-on oplossingen van proALPHA en zijn partners de digitale ruggengraat van hun hele waardeketen. Net als MKG maakt proALPHA gebruik van Progress Software als technologische basis voor zijn oplossingen.

Strategische beslissing

De overname weerspiegelt een strategische beslissing aan beide zijden, waarbij marktleiders uit twee verschillende segmenten van klantgrootte bij elkaar worden gebracht. De overname levert op meer gebieden een win-winsituatie op: MKG blijft opereren onder het huidige management in zijn bestaande markten en breidt tegelijkertijd zijn succesverhaal uit naar de DACH-regio, waar proALPHA al een sterke aanwezigheid heeft. Voor proALPHA markeert dit de eerste stap buiten de DACH-regio en het begin van een lange termijn internationaliseringsstrategie. Door de overname van MKG versterkt proALPHA zijn productportfolio voor MKB-bedrijven in de metaalverwerkende industrie en vergroot het zijn marktpositie in de Benelux.

Groter en kleiner in de metaal

“Deze overname markeert een belangrijke transformatie voor proALPHA. Met MKG halen we de topspeler in de Nederlandse markt aan boord, met ERP-oplossingen voor MKB-bedrijven in de metaalverwerkende industrie. MKG heeft al een sterke reputatie opgebouwd in Duitsland en daar bouwen we nu op voort”, zegt Eric Verniaut, CEO van de proALPHA Group.
Volgens hem hebben proALPHA en MKG een complementair portfolio waarmee we verschillende klantgroottes binnen de metaalverwerkende industrie kunnen bedienen: MKG richt zich voornamelijk op bedrijven met minder dan honderd medewerkers, terwijl proALPHA boven die drempel opereert. “We zijn perfect gepositioneerd om MKG’s internationaliseringsstrategie naar de DACH-landen te versnellen en hen daar net zo succesvol te maken als in Nederland”, aldus Verniaut.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Optimaal verspanen in een digitale fabriek

30-05 Samen met een aantal partners laat Heidenhain in zes workshops zien wat de mogelijkheden…

Plaatbewerking

MKG implementeert ERP en shopfloor control bij Made By Driessen

16-06 Op 13 december 2019 was het dubbel feest bij Made By Driessen. De Brabantse…

Automatisering

Succesvolle introductie Smart Machining Platform

01-11 Tijdens METAVAK vond de introductie plaats van het Smart Machining Platform. De belangstelling van…

Verspanen

Introductie Smart Machining Platform op METAVAK

30-09 Negen bedrijven die samen een Smart Factory op het gebied van verspanen compleet kunnen…

Automatisering

Directiewisseling bij ERP-leverancier Ridder

05-11 Henri Nugteren, ruim 35 jaar de drijvende kracht achter Ridder Data Systems, producent van…

Automatisering

Demonstratie Ridder iQ bij Style CNC Machines

02-06 In samenwerking met Style CNC Machines organiseert Ridder Data Systems op donderdag 25 juni…

Automatisering

Praktische infomiddag over ERP-software Ridder iQ

14-11 In samenwerking met Q-lite in Baarle-Hertog organiseert Ridder Data Systems op donderdag 11 december…

Automatisering

Bemet komt met mobiele variant Management Cockpit

14-08 Management Cockpit van Bemet International is nu ook beschikbaar op telefoon en tablet. De…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV