Succesvolle introductie Smart Machining Platform

0

Tijdens METAVAK vond de introductie plaats van het Smart Machining Platform. De belangstelling van de bezoekers was groot. Op het honderd vierkante meter grote demoplein werd elk uur een presentatie gegeven, waarbij het belang van elke schakel in de keten werd toegelicht.

“Door slim samen te werken met verschillende partners uit de keten kan de verspanende fabriek de kans op fouten reduceren en de doorlooptijd verkorten”, aldus Maarten van Bun van het Smart Machining Platform. “Tijdens METAVAK hebben we veel bedrijven kennis laten maken met ons platform en ook direct de meerwaarde van deze ketenintegratie laten zien. We nodigen bedrijven uit om gratis lid te worden. In de toekomst gaat het platform workshops geven en worden er seminars georganiseerd. Maar bovenal zorgt het platform voor het samenbrengen van verspanende bedrijven met vragen over de toekomst van hun industrie.”

Ook is het Smart Machining Platform aanwezig bij de TechniShow (17-20 maart 2020 in Jaarbeurs Utrecht). Ook daar worden live demonstraties gegeven en zijn experts aanwezig om uitleg te geven over het productieproces. Het Smart Machining Platform is een initiatief van negen bedrijven. De deelnemers zijn Haimer, DMG Mori, BMO Automation, CNC-Consult, Iscar, Schunk, Heidenhain, MKG en Supplydrive. Het platform tracht een toekomstbeeld te schetsen over hoe de verspanende fabriek er in de toekomst uit kan zien. Onderwerpen die onder de aandacht worden gebracht zijn Smart Industry, Industrie 4.0, automatisering en 24/7 productie.

Gratis lid worden
Het Smart Machining Platform is er voor alle verspanende bedrijven die vragen hebben of geïnformeerd willen worden over de toekomst van hun vakgebied. Via de website kunnen bedrijven zich aanmelden. Lid worden is gratis. Meerdere keren per jaar worden bedrijven uitgenodigd voor het bijwonen van workshops en seminars.