Overkoepeld accusysteem CAS voor gereedschappen wint Eisen-award

0

Eén accu voor heel veel machines, dat is het idee achter het Cordless Alliance System (CAS). Dit  fabrikanten overkoepelende accusysteem, een initiatief van Metabo, heeft de Eisen innovatie-award gewonnen.

De Eisen is een onderscheiding voor innovatieve productontwikkelingen, die om de twee jaar in combinatie met de internationale Eisenwarenmesse door de beursorganisatie van de beurs in Keulen wordt toegekend. De beurs is vanwege corona niet doorgegaan, maar de prijs is wel toegekend. Het accusysteem boekte succes in de categorie ‘Gereedschap, handgereedschap, elektrisch gereedschap en toebehoren’ en werd vooral onderscheiden voor de duurzaamheid. Want binnen CAS werkt al het accu- gereedschap op één en dezelfde accu – dat is niet alleen efficiënt, maar ontziet ook de natuurlijke bronnen.

Professionele gebruikers hebben daardoor veel minder accu’s nodig en kunnen de beschikbare accu’s optimaal benutten. De onoverzichtelijkheid op het gebied van accu’s en laders van verschillende merken, die men op veel bouw- en werkplaatsen aantreft, behoort daarmee tot het verleden.

Meer fabrikanten sluiten zich aan

CAS begon in de zomer van 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers. Inmiddels bestaat het CAS-samenwerkingsverband uit 17 fabrikanten: Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/edding, Birchmeier, fischer, Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst abrasives. Met vier andere, bekende fabrikanten zijn de dienovereenkomstige contracten inmiddels ondertekend. Ze zullen hun producten in de komende maanden aan de markt presenteren. Het assortiment van het doorgaans voor 100% compatibele accusysteem omvat op dit moment meer dan 160 machines en apparaten in het 18 Volt segment.