Metabo lanceert accu-knabbelschaar en -platenschaar

0

Met een nieuwe een accu-knabbelschaar en -platenschaar brengt Metabo twee handzame machines voor het knippen van plaat en voorgevormd plaatmateriaal op de markt. Beide machines hebben een traploos instelbare snelheid, trekken niet scheef en veroorzaken geen vonken tijdens het knippen bij een hoge capaciteit.

Loodgieters werken vaak onder moeilijke omstandigheden. Ze moeten bijvoorbeeld plaatmateriaal voor de schoorsteen op het dak, of voor goten of kozijnen ter plaatse op maat knippen. Hiervoor is er nu de wendbare en lichte accu-platenschaar. Hiermee kan de vakman het plaatmateriaal ter plaatse aanpassen. De nieuwe 18 Volt accu-platenschaar SCV 18 LTX BL 1.6 knipt plat platmateriaal op maat, maar ook voor voorgevormd plaatmateriaal heeft Metabo een nieuwe machine in het programma: de accu-knabbelschaar NIV 18 LTX BL 1.6. De kniprichting van de knabbelschaar kan zonder gebruik van gereedschap in stappen van 45° tot in totaal 360° worden aangepast. Voor de bewerking van bijvoorbeeld golf- en trapeziumplaten is de accu-knabbelschaar volgens de producent een goede keuze. Daarbij knipt de knabbelschaar zonder vonkvorming of de inwerking van warmte. Hierdoor raakt het materiaal niet vervormd en raakt de lak of coating niet beschadigd.

Veel kracht en een gering gewicht

De beide machines hebben veel kracht dankzij de brushless-motoren – maar liggen desondanks toch stevig in de hand. Afhankelijk van de toepassing en taak kan de snelheid van de machine traploos worden ingesteld. Beide machines zijn bovendien wendbaar. In installatie-, ventilatie- en onderhoudsbedrijven kan de vakman met de compacte platenschaar ook kleine radii vanaf 15 mm probleemloos op maat knippen. Bij inkepingen, uitsparingen en radii vanaf 40 mm is de accu-knabbelschaar de juiste keuze.

Met de accu-knabbelschaar en accu-platenschaar breidt Metabo haar programma voor de draadloze plaatbewerking verder uit. In combinatie met de accu-cirkelzaag voor metaal MKS 18 LTX 58, de accu-boormachine BE 18 LTX 6 of het accu-klinknagelpistool NP 18 LTX 5.0 biedt Metabo professionele metaalbewerkers alles uit één hand.

Met de nieuwe accu-platenschaar kan de vakman ook kleine radii probleemloos knippen.
Met de nieuwe accu-platenschaar kan de vakman ook kleine radii probleemloos knippen.