Trumpf sluit met gereedschappen aan op accu-systeem CAS

Trumpf voegt zijn elektrisch gereedschap voor de plaatbewerking toe aan het fabrikanten overkoepelend accu-systeem CAS, een initiatief van Metabo. CASCHet in het Zwitserse Grüsch vervaardigde elektrisch gereedschap van Trumpf vergemakkelijkt het dagelijkse werk op de bouwplaats of in de werkplaats. Al sinds 2014 heeft het bedrijf bij haar elektrische gereedschap gekozen voor accu-technologie. Nu gaat Trumpf nog een stap verder en wordt deel van het Cordless Alliance System (CAS).

Echte partners

Trumpf  brengt een hele reeks accu-machines, zowel 12 Volt als 18 Volt met zich mee: platenscharen, sleufscharen, knabbelscharen, profielknabbelscharen en felsmachines. “Het idee van CAS en de visie van een draadloze bouwplaats fascineerde ons al vanaf het begin. Wij zijn daarom al snel met Metabo in contact getreden en inmiddels zijn wij echte partners”, zegt Fabio Brand, hoofd Power Tools bij Trumpf. “Er zijn vrijwel geen gebruikers meer die voor een enkele machine van een fabrikant een extra accu-systeem hebben. Voor ons was het daarom duidelijk: wij willen deel van CAS uit gaan maken. Onze klanten kunnen zo nog meer machines gebruiken, die zij naast die van ons nodig hebben – en dat met slechts één accu.”

Materiaal op maat snijden met de profielknabbelschaar van Trumpf of met de accu-cirkelzaag voor metaal van Metabo: voor verschillende machines is nu maar één accu nodig.

Materiaal op maat snijden met de profielknabbelschaar van Trumpf of met de accu-cirkelzaag voor metaal van Metabo: voor verschillende machines is nu maar één accu nodig.

Ideale aanvulling

Vooral voor gebruikers uit de installatiebranche en op het gebied van dak- en gevelbewerking vormt het assortiment van Trumpf een ideale aanvulling. Zo zijn er voor professionele installateurs bijvoorbeeld de accu-klinknagelpistolen van Gesipa, het installatiegereedschap van Rothenberger en een hele reeks machines van Metabo voor de metaalbewerking, van de haakse slijpers tot de kantenfrees. Fabio Brand: “De gebruiker snijdt het materiaal op maat met onze accu-sleufscharen en de accu-cirkelzaag voor metaal van Metabo. Het accu-klinknagelpistool van Gesipa gebruikt de professional voor maken van verbindingen. Als er aansluitflenzen voor ventilatie- en verwarmingskanalen moeten worden aangebracht, dan is onze felsmachine een goede keuze. Maar ook de machines van Rothenberger zijn een optimale aanvulling voor de installatiebranche. Uiteindelijk telt alleen dat ene: één toepassingsbereik, meerdere machines, maar dan met slechts één accu – dankzij CAS.”

Op grote hoogte

Het productassortiment bevat ook een uitgebreid programma voor de gebruikers in de dak- en gevelbouw: de sleufschaar van Trumpf is geschikt voor het maken van uitsparingen en inkepingen – de schaar wordt gekenmerkt door een hoge zaagsnelheid en werkt zonder vertragingen. Voor het bewerken van golf- en trapeziumplaten evenals voor C-L-U-profielen, kiest de gebruiker voor de profielknabbelschaar. De kniprichting van de bochten-knabbelschaar kan te allen tijde worden gewijzigd en ook kleine radii snijdt het gereedschap zonder problemen. Daarmee is de knabbelschaar ook geschikt voor werkzaamheden op moeilijk toegankelijke plaatsen.

Voor het doorslijpen en verbinden van plaatmateriaal of het vormen van gelaste randen: Trumpf levert de passende machine – nu met CAS-accu.

Voor het doorslijpen en verbinden van plaatmateriaal of het vormen van gelaste randen: Trumpf levert de passende machine – nu met CAS-accu.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Dormer Pramet neemt Indiase fabrikant Miranda Tools over

08-02 De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet, wereldwijde fabrikant en leverancier van verspanende…

Automatisering

Machinebouwers vullen digitalisering in met umati

27-01 Medio december organiseerde de Duitse branchevereniging voor werktuigmachinebouwers VDW een online beurs met diverse…

Verspanen

Nieuwe uitdaging bij Dormer Pramet

26-01 Hans van Steenis heeft na bijna twintig jaar afscheid genomen van zijn functie als…

Automatisering

Efficiënt tool beheer met Hoffmann Group Connected Manufacturing

25-01 Met behulp van de nieuwe softwareoplossing ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’  kunnen kleine en middelgrote…

Plaatbewerking

Gerobotiseerde laserreiniging verwijdert verf en roest secuur en snel

21-01 RobWelding heeft samen met Trumpf een gerobotiseerd systeem voor laserreiniging ontwikkeld, waarmee héél precies…

Verspanen

Wisselplaten autonoom controleren en vervangen

13-01 Wisselplaten die worden ingezet voor verspanende bewerkingen, werden tot nu toe handmatig gecontroleerd en…

Transport en Logistiek

Trumpf en Jungheinrich partners in intralogistiek

11-01 Trumpf en Jungheinrich gaan nauw samenwerken op het gebied van intralogistieke oplossingen in de…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X