Trumpf sluit met gereedschappen aan op accu-systeem CAS

Trumpf voegt zijn elektrisch gereedschap voor de plaatbewerking toe aan het fabrikanten overkoepelend accu-systeem CAS, een initiatief van Metabo. CASCHet in het Zwitserse Grüsch vervaardigde elektrisch gereedschap van Trumpf vergemakkelijkt het dagelijkse werk op de bouwplaats of in de werkplaats. Al sinds 2014 heeft het bedrijf bij haar elektrische gereedschap gekozen voor accu-technologie. Nu gaat Trumpf nog een stap verder en wordt deel van het Cordless Alliance System (CAS).

Echte partners

Trumpf  brengt een hele reeks accu-machines, zowel 12 Volt als 18 Volt met zich mee: platenscharen, sleufscharen, knabbelscharen, profielknabbelscharen en felsmachines. “Het idee van CAS en de visie van een draadloze bouwplaats fascineerde ons al vanaf het begin. Wij zijn daarom al snel met Metabo in contact getreden en inmiddels zijn wij echte partners”, zegt Fabio Brand, hoofd Power Tools bij Trumpf. “Er zijn vrijwel geen gebruikers meer die voor een enkele machine van een fabrikant een extra accu-systeem hebben. Voor ons was het daarom duidelijk: wij willen deel van CAS uit gaan maken. Onze klanten kunnen zo nog meer machines gebruiken, die zij naast die van ons nodig hebben – en dat met slechts één accu.”

Materiaal op maat snijden met de profielknabbelschaar van Trumpf of met de accu-cirkelzaag voor metaal van Metabo: voor verschillende machines is nu maar één accu nodig.

Materiaal op maat snijden met de profielknabbelschaar van Trumpf of met de accu-cirkelzaag voor metaal van Metabo: voor verschillende machines is nu maar één accu nodig.

Ideale aanvulling

Vooral voor gebruikers uit de installatiebranche en op het gebied van dak- en gevelbewerking vormt het assortiment van Trumpf een ideale aanvulling. Zo zijn er voor professionele installateurs bijvoorbeeld de accu-klinknagelpistolen van Gesipa, het installatiegereedschap van Rothenberger en een hele reeks machines van Metabo voor de metaalbewerking, van de haakse slijpers tot de kantenfrees. Fabio Brand: “De gebruiker snijdt het materiaal op maat met onze accu-sleufscharen en de accu-cirkelzaag voor metaal van Metabo. Het accu-klinknagelpistool van Gesipa gebruikt de professional voor maken van verbindingen. Als er aansluitflenzen voor ventilatie- en verwarmingskanalen moeten worden aangebracht, dan is onze felsmachine een goede keuze. Maar ook de machines van Rothenberger zijn een optimale aanvulling voor de installatiebranche. Uiteindelijk telt alleen dat ene: één toepassingsbereik, meerdere machines, maar dan met slechts één accu – dankzij CAS.”

Op grote hoogte

Het productassortiment bevat ook een uitgebreid programma voor de gebruikers in de dak- en gevelbouw: de sleufschaar van Trumpf is geschikt voor het maken van uitsparingen en inkepingen – de schaar wordt gekenmerkt door een hoge zaagsnelheid en werkt zonder vertragingen. Voor het bewerken van golf- en trapeziumplaten evenals voor C-L-U-profielen, kiest de gebruiker voor de profielknabbelschaar. De kniprichting van de bochten-knabbelschaar kan te allen tijde worden gewijzigd en ook kleine radii snijdt het gereedschap zonder problemen. Daarmee is de knabbelschaar ook geschikt voor werkzaamheden op moeilijk toegankelijke plaatsen.

Voor het doorslijpen en verbinden van plaatmateriaal of het vormen van gelaste randen: Trumpf levert de passende machine – nu met CAS-accu.

Voor het doorslijpen en verbinden van plaatmateriaal of het vormen van gelaste randen: Trumpf levert de passende machine – nu met CAS-accu.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

Komst van nieuwe pons-/lasermachine is opmaat voor automatiseringsslag bij DMI

21-10 Operationeel directeur Aard Slagman weet zeker dat de nieuwe machine een groot succes wordt.…

Plaatbewerking

Steeds meer efficiency

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een order komt voor rekening van niet-productieve neventijden”,…

Verspanen

Procesoptimalisatie is topic bij Ceratizit op EMO Milano

30-09 Aan de hand van live demonstraties wordt getoond hoe bewerkingsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden met…

MetavakNieuws

Phantom HP2 is de nieuwe alleskunner

27-09 De Nederlandse fabrikant van de Phantom gereedschappen heeft de afgelopen tijd enkele vernieuwingen doorgevoerd,…

Bedrijf en Economie

Trumpf start nieuwe boekjaar met dik gevulde orderboeken

22-07 “We zijn het nieuwe boekjaar begonnen met een stabiele omzet en een zeer goede…

Verspanen

Nieuwe sales director Hoffmann Group ziet veel mogelijkheden voor groei

01-06 De functie van sales director is nieuw bij de Hoffmann Group. De groothandel in…

Verspanen

Jubilaris Gerardi is groot geworden met modulaire opspanklem

31-05 “Op basis van hun eerste modulaire klem, die Gerardi zelf nog steeds artikel nummer…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X