Overmars pakt uit op drie stands

Machinehandel Overmars presenteert zich op de TechniShow vanuit maar liefst drie stands met een totale oppervlakte van ruim 300 vierkante meter. Dat is groter dan de vorige keer. “Ons programma wordt steeds uitgebreider en we willen toch graag van alles laten zien”, verklaart Bram Overmars deze extra vierkante meters.

Vooral Baykal zal goed vertegenwoordigd zijn op de stands. Overmars vertegenwoordigt deze Turkse fabrikant al bijna 20 jaar. Bram Overmars schat dat er in die periode zo’n 600 kantbanken in de markt zijn gezet, hoofdzakelijk in Nederland. “De machines van Baykal functioneren heel goed in de praktijk. Zelfs tweedehands liggen ze goed in de markt. Ik durf wel te stellen dat de Turkse machines helemaal zijn ingeburgerd in Nederland. Niet alleen onze Baykal machines, maar ook de merken die andere leveranciers aanbieden. De kwaliteit van de machines die in Turkije worden gebouwd, wordt ook nog steeds beter.”
Van Baykal toont Overmars in hal 7 van de Jaarbeurs drie kantbanken (4 meter x 240 ton, 3 meter x 160 ton en 1,25 meter x 40 ton). Daarnaast worden ook twee scharen (3 meter voor 6 mm en 3 meter voor 13 mm) gedemonstreerd.

Profiel- en platenwalsen
Van de eveneens Turkse fabrikant Sahinler worden vier profielwalsen en drie platenwalsen van groot tot klein getoond. Tevens is Sahinler vertegenwoordigd met pons/knipmachines, hydraulische persen en een bordelmachine voor de ketelbouw. Simasv is present met enkele universele buigpersen en uithoekscharen en Cemax met wat kleine kantbanken en scharen. In het gedeelte van de stand dat zich op de overgang naar hal 8 bevindt, zal Overmars ook enkele verspanende machines tonen, zoals draaibanken (Cogentech), kolomboormachines (Serrmac) en taparmen (Taipu).
Van de meeste fabrikanten, zoals Baykal, Simasv en Sahinler, zijn mensen aanwezig om de machines toe te lichten. Zij kunnen speciale vragen beantwoorden en met klanten spreken over eventuele aanpassingen die gewenst zijn.

Baykal Kantbank

Van Baykal toont Overmars in hal 7 van de Jaarbeurs drie kantbanken (4 meter x 240 ton, 3 meter x 160 ton en 1,25 meter x 40 ton). Daarnaast worden ook twee scharen (3 meter voor 6 mm en 3 meter voor 13 mm) gedemonstreerd.

Uniek evenement
Bram Overmars hoopt uiteraard op een goede beurs: “We hopen dat het beter wordt dan 2 jaar geleden. Toen was het tijdens beurs heel goed, maar viel het na afloop toch wat tegen. Hopelijk is dat nu anders.”
In ieder geval is de markt voor metaalbewerkingsmachines door de gunstige economische omstandigheden momenteel heel goed, zo merkt ook Bram Overmars. Hij is niet bang dat de TechniShow qua bezoekersaantal gaat tegenvallen omdat iedereen in de metaalbewerking het momenteel razend druk heeft. “De mensen nemen echt wel de tijd voor de TechniShow. Want het is toch een uniek evenement in de Benelux. Wij staan in ieder geval paraat voor de klanten. Samen met de mensen van de fabrieken die meteen antwoord kunnen geven op specifieke vragen.”

Machinehandel Overmars, hal 7, stand A048 A053, B0002

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Plaatbewerking

Complete kantbank geeft De Wilde alle vrijheid

22-02 De Wilde Metaal is gespecialiseerd in plaat- en constructiewerk. Door de veelzijdigheid van de…

Plaatbewerking

Bystronic stelt 15 kW fiberlaser voor op Technology Days

15-02 De technologische sprong van de huidige 3 tot 12 kilowatt naar het nieuwe level…

Plaatbewerking

Landré dealer van DAVI walsoplossingen

27-01 De machines van DAVI worden tegenwoordig ontworpen met 3D CAD systemen en altijd uitvoerig…

Plaatbewerking

Hoorn op kantbank geeft Leering Enschede vrijheid bij uitdagend kantwerk

25-01 Kantbanken met een hoorn worden in Nederland maar sporadisch geïnstalleerd. “Je moet daar echt…

Plaatbewerking

Snelle hulp voor onmisbare doornbuiger

02-12 Weko Group in Nederweert maakt onder meer inrichtingen voor varkens- en kalverstallen. Hierin zit…

Verspanen

Mamach breidt uit met extra hal

30-11 Mamach Machinehandel in Zevenbergen krijgt rond de jaarwisseling de beschikking over een extra hal…

Plaatbewerking

Breman Bending zet in op nieuwe koers

16-11 Breman Machinery in Genemuiden gaat zijn plaatwerkactiviteiten op een veel hoger plan brengen. Hiervoor…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X