Overmars pakt uit op drie stands

0

Machinehandel Overmars presenteert zich op de TechniShow vanuit maar liefst drie stands met een totale oppervlakte van ruim 300 vierkante meter. Dat is groter dan de vorige keer. “Ons programma wordt steeds uitgebreider en we willen toch graag van alles laten zien”, verklaart Bram Overmars deze extra vierkante meters.

Vooral Baykal zal goed vertegenwoordigd zijn op de stands. Overmars vertegenwoordigt deze Turkse fabrikant al bijna 20 jaar. Bram Overmars schat dat er in die periode zo’n 600 kantbanken in de markt zijn gezet, hoofdzakelijk in Nederland. “De machines van Baykal functioneren heel goed in de praktijk. Zelfs tweedehands liggen ze goed in de markt. Ik durf wel te stellen dat de Turkse machines helemaal zijn ingeburgerd in Nederland. Niet alleen onze Baykal machines, maar ook de merken die andere leveranciers aanbieden. De kwaliteit van de machines die in Turkije worden gebouwd, wordt ook nog steeds beter.”
Van Baykal toont Overmars in hal 7 van de Jaarbeurs drie kantbanken (4 meter x 240 ton, 3 meter x 160 ton en 1,25 meter x 40 ton). Daarnaast worden ook twee scharen (3 meter voor 6 mm en 3 meter voor 13 mm) gedemonstreerd.

Profiel- en platenwalsen
Van de eveneens Turkse fabrikant Sahinler worden vier profielwalsen en drie platenwalsen van groot tot klein getoond. Tevens is Sahinler vertegenwoordigd met pons/knipmachines, hydraulische persen en een bordelmachine voor de ketelbouw. Simasv is present met enkele universele buigpersen en uithoekscharen en Cemax met wat kleine kantbanken en scharen. In het gedeelte van de stand dat zich op de overgang naar hal 8 bevindt, zal Overmars ook enkele verspanende machines tonen, zoals draaibanken (Cogentech), kolomboormachines (Serrmac) en taparmen (Taipu).
Van de meeste fabrikanten, zoals Baykal, Simasv en Sahinler, zijn mensen aanwezig om de machines toe te lichten. Zij kunnen speciale vragen beantwoorden en met klanten spreken over eventuele aanpassingen die gewenst zijn.

Baykal Kantbank
Van Baykal toont Overmars in hal 7 van de Jaarbeurs drie kantbanken (4 meter x 240 ton, 3 meter x 160 ton en 1,25 meter x 40 ton). Daarnaast worden ook twee scharen (3 meter voor 6 mm en 3 meter voor 13 mm) gedemonstreerd.

Uniek evenement
Bram Overmars hoopt uiteraard op een goede beurs: “We hopen dat het beter wordt dan 2 jaar geleden. Toen was het tijdens beurs heel goed, maar viel het na afloop toch wat tegen. Hopelijk is dat nu anders.”
In ieder geval is de markt voor metaalbewerkingsmachines door de gunstige economische omstandigheden momenteel heel goed, zo merkt ook Bram Overmars. Hij is niet bang dat de TechniShow qua bezoekersaantal gaat tegenvallen omdat iedereen in de metaalbewerking het momenteel razend druk heeft. “De mensen nemen echt wel de tijd voor de TechniShow. Want het is toch een uniek evenement in de Benelux. Wij staan in ieder geval paraat voor de klanten. Samen met de mensen van de fabrieken die meteen antwoord kunnen geven op specifieke vragen.”

Machinehandel Overmars, hal 7, stand A048 A053, B0002