Overspanning 3D-geprinte metalen brug is klaar

415

De overspanning van de 3D-geprinte metalen brug van de Amsterdamse startup MX3D is afgerond. Medewerkers en partners van MX3D hebben al de eerste informele belastingproeven uitgevoerd en die gingen goed. De brug presteerde uitstekend.

Vier robots hebben zes maanden geprint om dit resultaat te bereiken. Ze hebben voor de 12,5 meter lange en 6,3 meter brede brug 4500 kg RVS geproduceerd en 11 kilometer draad.

Het doel van MX3D is om de laatste prints, de plaatsing van het brugdek en de coating van de brug in oktober gereed te hebben. Tegelijkertijd zullen verschillende instanties dan volledige belastingproeven uitvoeren om de structurele integriteit van de brug te bewijzen. De brug wordt gelegd over de Oudezijds Achterburgwal, zodra de renovatie van deze gracht is afgerond.

Ook het Visitor Center bij MX3D is weer geopend. Groepen kunnen op afspraak een tour boeken om meer te horen over dit innovatieve project. Elke vrijdagmiddag gaan de deuren open voor het algemeen publiek (openingstijden: 12:00 tot 16:00 uur).