oZone nu ook kosteloos beschikbaar voor OOM-bedrijven

Het door A+O Metalektro ontwikkelde leerplatform oZone is sinds kort ook beschikbaar voor alle bedrijven die zijn aangesloten bij OOM, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor metaalbewerkingsbedrijven. Met deze samenwerking wordt uitvoering gegeven aan een belangrijke ambitie van oZone: zoveel mogelijk bedrijven, onderwijsinstellingen, medewerkers en studenten in de technische sector kosteloos toegang geven tot technisch vakmanschap.

Eind januari ondertekenden OOM-directeur Erik Yperlaan en A+O-directeur Saskia Görtz de samenwerkingsovereenkomst over oZone. Daarmee wordt deze online leeromgeving het komende jaar kosteloos beschikbaar voor alle bedrijven die bij OOM zijn aangesloten. OOM volgt hiermee het voorbeeld van OTIB, dat zich vorig jaar aansloot bij het leerplatform.

Technisch vakmanschap vergroten
Ozone is door A+O Metalektro speciaal ontwikkeld voor en door bedrijven in de techniek. Het heeft als doel om het technisch vakmanschap van medewerkers te vergroten, om leren in organisaties te vergemakkelijken en om technische kennis te delen tussen medewerkers, tussen bedrijven onderling en ook tussen bedrijven en het onderwijs. oZone faciliteert zo samenwerking en ontwikkeling in de technische sector.

Bibliotheek met modules
oZone biedt een algemene bibliotheek met een breed aanbod aan leermodules over technisch vakmanschap. Denk aan modules over meten, tekeninglezen, CNC-verspanen, kanten, veilig werken met de heftruck, maar ook aan Arbowet en -regelgeving en softskills. Voor deze bibliotheek wordt voortdurend nieuwe content ontwikkeld voor en door bedrijven. De content staat onder supervisie van onderwijskundigen en vakspecialisten uit het oZone-team, waarmee zowel kwaliteit, actualiteit en de didactiek gewaarborgd zijn.

Zelf leerpaden maken
Leidinggevenden, HR-medewerkers en praktijkopleiders kunnen de modules uit de basisbibliotheek eenvoudig aanpassen aan de eigen, bedrijfsspecifieke situatie. Met een ‘auteurstool’ kunnen zij eigen lesmodules ontwikkelen, die zij – indien gewenst – kunnen delen met andere bedrijven in de oZone bibliotheek. Bovendien kunnen ze leerpaden maken, afgestemd op functies, teams of werkplekken in de organisatie en de voortgang van medewerkers volgen.

Halen én brengen
Erik Yperlaan is blij met de samenwerking met A+O Metalektro. “Bij onze bedrijven zit veel kennis. oZone is een mooi instrument om die kennis inzichtelijk te maken, te structureren en te delen. Dit pilotjaar bekijken we hoe het platform door onze bedrijven wordt gebruikt. oZone is gebaseerd op het principe van halen en brengen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat bedrijven het platform ook verrijken met kennis. Als blijkt dat dat ook gebeurt, zetten we deze samenwerking met A+O Metalektro zeker voort.”

Versterken technische industrie
Behalve A+O Metalektro en OOM neemt ook OTIB deel aan oZone. “Ik vind het heel mooi dat we met drie technische opleidingsfondsen samenwerken aan een platform waarop kennis toegankelijk wordt gemaakt”, aldus Görtz. “Samen versterken we de technische industrie en moderniseren we onze dienstverlening. Medewerkers hebben 24/7 toegang tot alle kennis die door de bedrijven gedeeld wordt. oZone maakt leren laagdrempeliger dan ooit.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Personeel is de grootste uitdaging

05-07 De resultaten hiervan werden gepresenteerd tijdens Tuwi Next, een onderdeel van het tweedaagse open…

Personeel en Opleiding

STODT leert verspaner op de centjes te letten

02-03 Henk Beldman van STODT heeft de afgelopen jaren tal van lucratieve afstudeerprojecten voorbij zien…

Personeel en Opleiding

Veilig werken met elektrische installaties kan dankzij AWL via oZonev

10-02 Bij veel A+O-bedrijven is er behoefte aan een opleidingstraject om veilig te kunnen werken…

Personeel en Opleiding

Opleidingsfonds voor metalektro komt met nieuw aanbod

15-12 In de eerder dit jaar afgesloten nieuwe cao Metalektro, die geldt tot en met…

Personeel en Opleiding

3M bundelt scholingsaanbod bedrijfsveiligheid

22-11 De keuze van individueel aanpasbare persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) is een eerste vereiste om veilig…

Personeel en Opleiding

Cobotopleiding-in-a-box

06-10 Het opleidingspakket maakt deel uit van een uitgebreid onderwijsprogramma, waarmee Universal Robots nieuwe mogelijkheden…

Personeel en Opleiding

STODT helpt ambitieuze verspaner verder

07-09 Hierin staat niet de techniek centraal. Deze opleiding beoogt een breder beeld te geven…

Personeel en Opleiding

Summa College start opleiding robotlassen

25-08 Op de Brainport Industries Campus in Eindhoven wordt gebruikgemaakt van de nieuwste apparatuur. Merkonafhankelijk…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X