Perfecte oppervlaktekwaliteit

0

Superieure nauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit, kleinst mogelijke footprint en eenvoudig te automatiseren productie zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe D200Z, Makino’s nieuwste 5-assige verticale bewerkingscentrum in de D-serie.

Makino machines staan bekend om hun stijfheid, stabiliteit en nauwkeurigheid. De D200Z is daarop geen uitzondering met zijn robuuste bed, 3-punts ondersteuning en kolom met laag zwaartepunt. De bijzondere Z-vormige configuratie van de B-as en de C-as zorgt ervoor dat het gewicht van het werkstuk weinig effect heeft, onafhankelijk van de positie en de stand. Bovendien wordt een hoge stijfheid gewaarborgd door de optimale slag en een minimale krachtenlus. In combinatie met een geavanceerde thermische regeling voor effectieve warmteafvoer, maakt de stijve machineconstructie zeer nauwkeurig verspanen mogelijk.

De intelligente GI Smoothing functie – standaard in Makino’s nieuwste Professional 6 besturing – optimaliseert de freesbaan als de CAM-toleranties te grof zijn voor soepel, simultaan 5-assig verspanen. Die PRO 6 functie elimineert zo ongewenste markeringen op de te bewerken oppervlakken, waardoor een perfecte oppervlaktekwaliteit wordt gerealiseerd.

Verhoogde productiviteit
Verhoging van de nauwkeurigheid en de oppervlaktekwaliteit is gerealiseerd zonder in te leveren op snelheid en productiviteit. De dynamisch aangestuurde D200Z kenmerkt zich door  hoge voedings- en snijsnelheden – X, Y, Z: 60.000 mm/min en versnellingen van 1.5 g op de X- en Y-as en 2,0 g op de Z-as. Bovendien is een nulpuntspansysteem geïntegreerd in de tafel om de insteltijden te verkorten, hetgeen op zich weer leidt tot een totale doorlooptijdvermindering.

Onbemande operaties
De D200Z is klaar voor zowel pallet- als werkstukhandling, waarbij de robotroldeur opzij de weg opent naar automatisering. In alle situaties blijft de voorkant vrij voor de vakmanbediener. Intelligente automatiseringsoplossingen van Makino, waaronder zowel complexe systemen met 6-assige robots als standaard leverbare automatiseringssystemen, kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de machine.