Poolse lasexpert sluit aan bij accu-alliantie CAS

Promotech is onderdeel geworden van het accu-systeem CAS (Cordless Alliance System). Hierdoor breidt de accu-alliantie uit met twee mini laswagens en een accu-kernboormachine.

Metabo accupack op de laswagen Gecko Battery van Promotech, dankzij CAS geen enkel probleem.

Promotech is een Poolse producent van geautomatiseerde lasoplossingen, professioneel elektrisch gereedschap en industriële systemen voor de staalbouw, fabrikanten van zware machines, werven en andere metaalverwerkende bedrijven.

Veel machines en apparaten van de CAS-partners zijn interessant voor de klanten van Promotech, denkt Bohdan Zaleski, partner vicevoorzitter Verkoop bij Promotech. “Oppervlakken bewerkt de gebruiker met de machines van MontiPower of Eisenblätter; met de accucirkelzaag voor metaal van Metabo en de accuplatenschaar van Trumpf knipt hij het materiaal op maat. Met de accukantenfrees bereidt hij de lasnaden voor en voor het lassen maakt hij gebruik van onze laswagens en dat allemaal snoerloos, met slechts één accu.“ De accutechnologie is ook bij het lassen duidelijk bezig aan een opmars, zegt Zaleski. “Als de te bewerken lasnaad 12 meter lang is, dan zijn acculaswagens veel handiger en flexibeler dan gesnoerde machines.“

De Promotech laswagen Mini Spider zorgt voor kwalitatief hoogwaardige lasnaden. Hij is compact en licht en dus ideaal voor werkzaamheden in kleine ruimtes evenals voor het lassen van rand tot rand.

De Promotech laswagen Mini Spider zorgt voor kwalitatief hoogwaardige lasnaden. Hij is compact en licht en dus ideaal voor werkzaamheden in kleine ruimtes evenals voor het lassen van rand tot rand.

Lassen en boren

De beide acculaswagens van Promotech, de Mini Spider en Gecko Battery zijn een goede keuze als het om kwalitatief hoogwaardige lasnaden en het continu lassen met MIG/MAG-branders gaat. Beide laswagens zijn voorzien van vierwielaandrijving met magnetische tractie en een terugkoppelcircuit. Het magneetsysteem houdt de laswagen in positie en het terugkoppelcircuit zorgt voor een gelijkmatige snelheid en een constante aanvoer van warmte, de vertraging reduceert en maakt een nauwkeurige lastrupsgeometrie mogelijk. De beide laswagens verminderen het kostenverspillende overlassen en verminderen het verbruik van materiaal tot wel 60%.

Bovendien vallen ze op door hun snelheid, gebruikers gebruiken de machines veel minder lang dan bij het handlassen. De Mini Spider is compact en licht en daarmee is hij ideaal voor werkzaamheden in kleine ruimtes en voor het lassen van rand tot rand, omdat de brander aan beide kanten van het apparaat kan worden aangebracht. De Gecko Battery daarentegen is meer geschikt voor rechtlijnige en onregelmatige oppervlakken tot een maximale radius van 1.000 mm. Hij wordt vaak in de aanhangerbouw, de bouw van olie- en watertanks in de scheepvaart en vele andere bereiken toegepast. Gebruikers kunnen de machine uitvoeren met verschillende geleidingsarmen en flexibele rails en daarmee koolstofstaal, roestvast staal en aluminium bewerken. De beide nieuwe accu-laswagens zijn compact, licht en kunnen overal mee naartoe worden genomen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Fe Powertools: al 10 jaar ‘power’

15-05 Fe Powertools viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. In november is het zover. Inmiddels…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X