Praktisch handboek voor RVS verspanen

0

Staalproducent Outokumpu heeft een nieuwe technische handleiding uitgebracht, die praktische en waardevolle informatie bevat voor het verspanen van roestvaste staalsoorten.

“De handleiding is bijzonder gebruiksvriendelijk, wat juist voor CNC-operators, programmeurs en werkvoorbereiders een groot voordeel kan zijn. Met vele professionele illustraties en toelichting is de techniek begrijpelijk opgezet”, zeggen Harm Kort (TCEA, Technisch Commercieel Efficiency Advies) en Gerrit van der Linde (Verspanersforum). Zij hebben op verzoek van Outokumpu de handleiding in de praktijk getoetst op gebruiksvriendelijkheid, technisch niveau en praktische bruikbaarheid. Beiden waren onder de indruk van de manier waarop de handleiding is samengesteld.

Roestvast staal wordt op allerlei manieren bewerkt en verspaand. Maar als procesbeheersing en kwaliteitsbeheersing tot een hoger level dienen te worden gebracht, dan zijn juist roestvaste staalsoorten wat minder ‘vergevingsgezind’ dan de koolstof stalen. Er is reeds veel lectuur en technische informatie beschikbaar, waarin bepaalde bewerkingsdetails aan de orde komen. Outokumpu heeft echter de verspaningstechniek van roestvast staal geheel opnieuw opgezet in de vorm van een technische handleiding waarin de gebruiker per bewerkingskeuze (draaien, frezen, boren, kotteren tappen) geheel vanaf de basis wordt geleid naar de gewenste of gevraagde kennis. “Als bewerkingsefficiency aanspreekt, dan is deze handleiding een uitstekend instrument”, zegt Harm Kort.

De handleiding oftewel het Outokumpu Machining Handbook is beschikbaar voor gebruikers en potentiële gebruikers van RVS, en kan worden aangevraagd bij Stuur een email, Senior Manager Outokumpu Long Products of het lokale Outokumpu contact.