Prima Power breidt aanbod kantbanken uit in hoog tonnage segment

Door een samenwerking met Gasparini kan Prima Power de markt nu ook bedienen met een nieuwe familie van de hP hydraulische kantbanken, tien midden- tot grootformaat modellen, van 270 tot 650 ton. Hiervoor hebben de twee fabrikanten een overeenkomst gesloten voor de verdeling van Gasparini producten onder merknaam en kleuren van Prima Power.

Prima Power bedient de markt nu met een aanbod kantbanken bestaande uit een combinatie van de servo-elektrische eP series, geproduceerd in de Prima Power fabriek in Cologna Veneta (I), en de tien midden- tot grootformaatmodellen van de hP hydraulische kantbanken. Aan de basis van deze overeenkomst ligt een industrieel project, geldig op mondiaal niveau, wat inhoudt dat hP kantbanken niet alleen verkocht, maar ook ondersteund worden door het Prima Power netwerk.

Aanvullende voordelen en toepassingen
De twee technologieën, elektrisch en hydraulisch, hebben aanvullende voordelen en toepassingen. De servo-elektrische eP kantbanken zijn snel, nauwkeurig, schoon en energiezuinig. Ze zijn ideaal voor het bewerken van dunne tot gemiddelde plaatdikte. De hP-serie is krachtig en flexibel en van toepassing bij hoge tonnages. Met beide technologieën biedt Prima Power een oplossing voor elke buigbehoefte. Hydraulische kantbanken zijn ideaal voor de landbouw- en grondverzetsector, waar veel dikke plaat wordt verwerkt, en worden zo complementair aan de hoog-vermogen en groot-formaat lasermachines die in deze sector gangbaar zijn en door Prima Power als strategisch belangrijk worden beschouwd. De hydraulische kantbanken, de 10 kW fiberlaser voor 2D-machines en de nieuwe Laser Sharp 2060 zijn ontworpen voor klanten die hoge flexibiliteit vragen voor het verwerken van allerhande materialen, diktes en plaatformaten.

Hoge nauwkeurigheid
De hP-serie is volgens Prima Power de perfecte combinatie van kracht en veelzijdigheid van hydraulische technologie en energiebesparend en duurzaam via het ECO-pakket. Het Adaptieve Bombeer- en het Reflex-systeem zorgen voor een hoge nauwkeurigheid. Deze systemen maken het mogelijk elke onvermijdelijke vervorming van het frame te compenseren. Sensoren en bedieningssystemen garanderen de herhaalnauwkeurigheid van de hoek, ongeacht materiaalsoort en -dikte. Het DSP-laserbeveiligingssysteem beschermt de bediener tegen knelgevaar tussen boven- en ondergereedschap. Het is een geëvolueerd veiligheidssysteem voor kantbanken en maakt een kortere cyclustijd mogelijk.

Mechanische onderdelen gekant op een hydraulische kantbank uit de hP serie.

In tandem
Men kan de hP in tandem plaatsen. Of integreren in geautomatiseerde lijnen of gerobotiseerde cellen. Bovendien kunnen de prestaties van hP kantbanken verder worden verhoogd dankzij de mogelijkheid om de machine te configureren volgens de productie-eisen van de klant. De belangrijkste opties zijn: de voorste steunen, het plaatvolgsysteem voor grote of zware onderdelen, de draadloze digitale diktemeter voor de automatische correctie van de buigparameters, de dichtdruktafel voor hoge productiviteit en eenvoudige bediening, de Laser Check, die de buighoek meet en automatisch corrigeert met behulp van een laserstraal en een videocamera. Om de energie-efficiëntie en compatibiliteit met de omgeving verder te verhogen, kan de hP-serie worden uitgerust met het innovatieve ECO-systeem: de motor wordt bestuurd door een omvormer die snelheid en vermogen beheert. Op deze manier worden debiet en druk van het hydraulische circuit geoptimaliseerd volgens de werkelijke buigvereisten.

Software oplossingen
AutoPol buigsoftware is de oplossing voor veeleisende programmeertaken. Het is een eenvoudig te gebruiken en effectief hulpmiddel voor off-line programmering van Prima Power hP-serie machines. De geavanceerde buigsimulatie maakt het mogelijk om de haalbaarheid van de stukken te onderzoeken, de buigvolgorde te controleren en het machineprogramma direct te produceren. Zoals alle Prima Power producten zijn de hP kantbanken conform Industry 4.0 en hebben ze een reeks software oplossingen zoals Data Logger en Tulus Reporting View, voor het beheer en rapporteren van productie- en systeemprestaties, of als Productie Manager voor communicatie met het ERP systeem en het creëren van werklijsten. De hP hydraulische kantbanken vervolledigen het reeds uitgebreide Prima Power product portfolio voor plaatbewerking, waardoor het bedrijf nog dichter bij de behoeften van klanten in alle sectoren kan zijn.

In de onlangs geopende nieuwe fabriek worden alle Prima Power pons, pons/schaar, pons/lasersnijmachines en de bijbehorende automatiseringssystemen geproduceerd, evenals complete systemen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Productieve, flexibele combinatie

30-10 Met zijn combinatie van productiviteit en flexibiliteit is dit systeem een oplossing voor een…

Automatisering

Widenhorn toont CADCAM & Calculatie innovaties voor plaatbewerking

14-04 Tot de highlights behoort de nieuwe release van AutoPOL. Dit machineonafhankelijke offline programmeersysteem voor…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Automatisering

Nieuwe release AutoPOL: volledige koppeling met PROfirst

16-03 Sinds de vorige versie van AutoPOL kunnen samenstellingen met de Batch module automatisch verwerkt…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV