Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland

Prima Power heeft 21 maart een nieuwe fabriek in Finland geopend. Finn-Power Oy, onderdeel van de Prima Industrie Group, heeft zijn fabriek en Tech Center, voorheen gevestigd in Kauhava, verplaatst naar een gloednieuwe fabriek in Seinäjoki.

De nieuwe locatie is al sinds november operationeel, maar werd in aanwezigheid van de voorzitter van het Finse parlement Paula Risikko, de burgemeester van de stad Seinäjoki Jorma Rasinmäki, de Italiaanse ambassadeur Gabriele Altana, de voorzitter van Prima Industrie Board Gianfranco Carbonato, de Managing Director van Finn-Power Oy Juha Mäkitalo en vele andere internationale klanten, partners en genodigden officieel geopend op donderdag 21 maart. “Voor een bedrijf is het een zeer zeldzame gelegenheid om de mogelijkheid te hebben een compleet nieuwe fabriek te bouwen”, aldus Mäkitalo. “We hebben nu die mogelijkheid gehad en voor Finn-Power Oy is de opening ook gelijk de gelegenheid om zijn 50-jarig jubileum te vieren. Een boek over de geschiedenis van het bedrijf werd vrijgegeven tijdens het openingsevenement en het is een van onze manieren om alle mensen te bedanken die gedurende de afgelopen halve eeuw voor dit bedrijf gewerkt hebben.”

De nieuwe fabriek zal circa 400 medewerkers huisvesten en kent een oppervlak van 20.000 vierkante meter. De nieuwe huisvesting werd in opdracht van het bedrijf Seinäjoen Yrityskiinteistöt gebouwd door bouwonderneming Lujatalo Oy. De fabriek bestaat uit een productiehal (13.530 m2), kantoren (5.585 m2) en een showroom (1.550 m2). In vergelijking met de vorige faciliteiten is de productiecapaciteit in de nieuwe fabriek met 40% verhoogd, doordat de productiehal met 30% is vergroot, de interne logistiek is verbeterd, moderne technologie is toegepast en de hoogte van het gebouw is verhoogd. Hierdoor kunnen hoge opslagsystemen worden geassembleerd in alle delen van de hal en het hijsen van machines kan eenvoudig worden uitgevoerd met grote kranen. In de fabriek in Seinäjoki worden machines en systemen voor de plaatbewerking geproduceerd. Dat omvat diverse toepassingen, namelijk lasersnijden, ponsen, knippen, buigen en bijbehorende automatisering. Jaarlijks worden ongeveer 450 machines en automatiseringsapparatuur uit de Finse fabriek afgeleverd.

Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland

Met het doorknippen van een lint, werd de nieuwe fabriek officieel geopend.

Prima Industrie Group besteedt speciale aandacht aan de energie-efficiëntie van haar onderkomens. Het nieuwe hoofdkantoor en technologiecentrum in het Italiaanse Turijn werd in 2016 gebouwd met “groene” materialen en is zelfvoorzienend op het gebied van energie. Dat is mede dankzij isolatiemogelijkheden in het pand en de toepassing van zonnepanelen. Daarnaast is het hoofdkantoor voorzien van een geothermisch systeem en een domotica-systeem om afval te verminderen. De nieuwe Finse productiefabriek in Seinäjoki is gebaseerd op dit model en bevindt zich in energieklasse A. Het werd gebouwd met de meest innovatieve “groene” technologieën en is uitgerust met een efficiënt systeem voor warmteterugwinning, energiezuinige ramen en zonnepanelen. Het kantoorgedeelte is ontworpen in de vorm van een hoefijzer om zoveel mogelijk natuurlijk licht mogelijk te maken. Een modern verlichtingssysteem past zich aan het daglicht aan, zodat altijd de best mogelijke werkomstandigheden worden geboden. In vergelijking met de vorige faciliteiten is er een reductie van 40% in verwarmingsenergie.

Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland

De hoogte van de productiehal is hoger dan het voorgaande onderkomen. Hierdoor kunnen hoge opslagsystemen in alle dele van de hal worden geassembleerd en kan het hijsen van machines eenvoudig worden uitgevoerd met grote kranen.

Op zaterdag 23 juli zal de fabriek 700 mensen ontvangen voor de “familiedag”. Dit zal de gelegenheid zijn voor de werknemers en hun gezinnen om de nieuwe locatie te bezichtigen en het 50-jarige jubileum van het Finse bedrijf te vieren. “Een uitgebreid scala aan technologieën en de wereldwijde uitbreiding van onze industriële en commerciële voetafdruk zijn primaire troeven voor onze groep”, concludeert Carbonato. “Om deze reden ben ik buitengewoon trots om de 50-jarige verjaardag van Finn-Power Oy en de opening van deze gloednieuwe, efficiënte en moderne fabriek te vieren. De beslissing om een nieuwe fabriek voor Finn-Power te bouwen, getuigt van vertrouwen binnen Prima Industrie Group in de toekomst van deze onderneming ten tijde van een nieuw tijdperk van digitale revolutie en intelligente automatisering. Onze groep staat in de voorhoede van deze nieuwe technologieën, die in de volgende toekomst een grote impact zullen hebben op alle productiesectoren.”

Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland

Na de officiële opening, kregen de genodigden de mogelijkheid een rondleiding door de nieuwe fabriek bij te wonen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Nieuwe lasersnijmachine Laser Genius+ van Prima Power

08-06 Volgens de Italiaanse machinebouwer is deze nieuwe vlakbedlaser een synthese van nieuwe ideeën en…

Plaatbewerking

MetaalNieuws: Special Plaat- en buisbewerking

31-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Bodor Laser Nederland expandeert ondanks covid

22-03 Zo is Maurice Borger aangesteld ter versterking van de activiteiten in het zuiden en…

Plaatbewerking

Besten Machines importeur van Haco

22-02 Haco is van oudsher een bekende naam in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Er zijn hier…

Plaatbewerking

Van Kerkhof breidt sterk uit op lasersnijden constructiedelen

22-02 Van Kerkhof Metaalbewerking is een allround toeleverancier die zich bezig houdt met het bewerken…

Plaatbewerking

Hendriks Staalbouw investeert in 8kW plaatlaser van BLM Group

01-02 Met een plaatlaser met 8 kW fiberlaserbron van BLM Group snijdt het bedrijf in…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X