Prima Power presenteert zelf ontwikkelde fiberlaserbron

Prima Power heeft de ontwikkeling en productie van haar eigen hoogvermogen laserbron met fibertechnologie voltooid. Daarmee is het concern de eerste producent van lasermachines die intern een eigen fiberlaserbron heeft ontwikkeld.

De laserbron CF3000 (3kW), gerealiseerd tijdens een intensief ontwikkelingstraject in de afgelopen jaren, is al zes maanden operationeel bij een aantal testklanten. Hij zal worden geproduceerd in de fabrieken van Prima Power in Chicopee (Massachusetts, Verenigde Staten), Barone Canavese (bij Turijn in Italië) en – binnenkort – in Suzhou (China). De CF4000 (4 kW) zal in de loop van dit jaar ook worden geïntroduceerd.

Tot dusverre was het Amerikaanse IPG Photonics de enige leverancier van fiberlaserbronnen van Prima Power. Met dit bedrijf zal een sterk partnerschap blijven bestaan. De ontwikkeling van de eigen fiberlaserbron is echter belangrijk voor Prima Power omdat het hiermee kan vertrouwen op een alternatief voor een strategisch belangrijk component voor de eigen business. “De fiberlaserbron representeert vandaag de dag een winnende techniek voor specifieke toepassingen”, aldus Prima Power in een persbericht.

Prima Power verwacht een aanzienlijke groei in lasermachines, mede door de recente introductie van een aantal nieuwe modellen, zoals de Laser Next op gebied van 3D lasersnijmachines (in het bijzonder voor de automotive markt), de Platino 2.0 Fiber en de  Laser Genius in het segment van 2D snijden, en de Combi Genius in het segment ponslasercombinaties.

De groep streeft er naar in 2016, het eerste jaar van de fiberlaserproductie, de productie geleidelijk aan op te voeren tot ongeveer tien units per maand en deze te leveren aan klanten. De eigen laserbron zal ook leiden tot meer efficiency in de after-sales. Want hierdoor kan Prima Power terugkeren naar een situatie waarin de groep de enig verantwoordelijke partij voor de complete machine richting eindgebruikers is.

Gianfranco Carbonato, voorzitter van de Prima Industrie Group, is zeer ingenomen met het belangrijke resultaat: “Met de introductie van de fiberlaser bereiken we voor onze groep een uitstekend resultaat. Hierdoor zijn we in staat onze klanten op ieder moment de meest passende oplossing te leveren en ons aan de eindgebruiker te presenteren als een unieke leverancier.”

Prima Power is producent van laser- en plaatbewerkingsmachines. Het is de machine-divisie van Prima Industrie, een groep met meer dan 1600 medewerkers wereldwijd en productielocaties in Italië, Finland, de VS en China en een verkoop en service netwerk in meer dan tachtig landen. De Benelux wordt bediend vanuit de vestiging in Nazareth (België).

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Van der Sluis legt met Cutlite Penta fiberlaser stevige basis voor plaatwerk-tak

28-02 Plaatwerk is een vrij nieuwe activiteit voor Van der Sluis Technische Bedrijven, dat zich…

Plaatbewerking

Mazak voert vermogen lasernijmachine op naar 20 kW

27-10 De nieuwste Optiplex 3015 NEO is uitgerust met een nieuwe fiberlaserresonator van 20 kW.…

Plaatbewerking

Alle beweging in één compacte lijn

05-07 Want het is voor Van de Brande niet zo zeer de snijsnelheid die van…

Plaatbewerking

De basis van het nieuwe MTU+ is techniek

20-06 In MTU+ kun je direct offertes genereren, met enkele klikken een order plaatsen, zelf…

Plaatbewerking

PWS Almelo kan ‘mooie dingen in metaal’ nu lasersnijden

23-05 PWS Almelo maakt producten voor aannemers vaak als totaalleverancier. Dit kan variëren van een…

Plaatbewerking

MoVer al 30 jaar in de ban van lasersnijden

10-05 Toen Vernooy op 1 april 1993 met MoVer begon, zag het lasersnijden er in…

Plaatbewerking

Goede start Laser-Max met hulp van Fiber Laser Benelux

09-05 Het ondernemen is Max met de paplepel ingegoten. Zijn vader runt samen met een…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?