Prima Power presenteert zelf ontwikkelde fiberlaserbron

Prima Power heeft de ontwikkeling en productie van haar eigen hoogvermogen laserbron met fibertechnologie voltooid. Daarmee is het concern de eerste producent van lasermachines die intern een eigen fiberlaserbron heeft ontwikkeld.

De laserbron CF3000 (3kW), gerealiseerd tijdens een intensief ontwikkelingstraject in de afgelopen jaren, is al zes maanden operationeel bij een aantal testklanten. Hij zal worden geproduceerd in de fabrieken van Prima Power in Chicopee (Massachusetts, Verenigde Staten), Barone Canavese (bij Turijn in Italië) en – binnenkort – in Suzhou (China). De CF4000 (4 kW) zal in de loop van dit jaar ook worden geïntroduceerd.

Tot dusverre was het Amerikaanse IPG Photonics de enige leverancier van fiberlaserbronnen van Prima Power. Met dit bedrijf zal een sterk partnerschap blijven bestaan. De ontwikkeling van de eigen fiberlaserbron is echter belangrijk voor Prima Power omdat het hiermee kan vertrouwen op een alternatief voor een strategisch belangrijk component voor de eigen business. “De fiberlaserbron representeert vandaag de dag een winnende techniek voor specifieke toepassingen”, aldus Prima Power in een persbericht.

Prima Power verwacht een aanzienlijke groei in lasermachines, mede door de recente introductie van een aantal nieuwe modellen, zoals de Laser Next op gebied van 3D lasersnijmachines (in het bijzonder voor de automotive markt), de Platino 2.0 Fiber en de  Laser Genius in het segment van 2D snijden, en de Combi Genius in het segment ponslasercombinaties.

De groep streeft er naar in 2016, het eerste jaar van de fiberlaserproductie, de productie geleidelijk aan op te voeren tot ongeveer tien units per maand en deze te leveren aan klanten. De eigen laserbron zal ook leiden tot meer efficiency in de after-sales. Want hierdoor kan Prima Power terugkeren naar een situatie waarin de groep de enig verantwoordelijke partij voor de complete machine richting eindgebruikers is.

Gianfranco Carbonato, voorzitter van de Prima Industrie Group, is zeer ingenomen met het belangrijke resultaat: “Met de introductie van de fiberlaser bereiken we voor onze groep een uitstekend resultaat. Hierdoor zijn we in staat onze klanten op ieder moment de meest passende oplossing te leveren en ons aan de eindgebruiker te presenteren als een unieke leverancier.”

Prima Power is producent van laser- en plaatbewerkingsmachines. Het is de machine-divisie van Prima Industrie, een groep met meer dan 1600 medewerkers wereldwijd en productielocaties in Italië, Finland, de VS en China en een verkoop en service netwerk in meer dan tachtig landen. De Benelux wordt bediend vanuit de vestiging in Nazareth (België).

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Bodor Laser Nederland expandeert ondanks covid

22-03 Zo is Maurice Borger aangesteld ter versterking van de activiteiten in het zuiden en…

Plaatbewerking

Besten Machines importeur van Haco

22-02 Haco is van oudsher een bekende naam in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Er zijn hier…

Plaatbewerking

Van Kerkhof breidt sterk uit op lasersnijden constructiedelen

22-02 Van Kerkhof Metaalbewerking is een allround toeleverancier die zich bezig houdt met het bewerken…

Plaatbewerking

Hendriks Staalbouw investeert in 8kW plaatlaser van BLM Group

01-02 Met een plaatlaser met 8 kW fiberlaserbron van BLM Group snijdt het bedrijf in…

Plaatbewerking

Bystronic heeft een machine voor elk budget

21-12 Sinds de overname van Weber Laserservice biedt Bystronic Benelux niet alleen nieuwe lasersnijmachines, kantbanken,…

Plaatbewerking

247TailorSteel blijft groeien en vergroot klantenkring

02-12 247TailorSteel zal het ‘coronajaar’ 2020 afsluiten met een groei van 5 à 10 procent…

Plaatbewerking

Aalbers|farina gaat voor capaciteit en flexibiliteit in nieuw platenmagazijn

20-10 Aalbers|farina in Renswoude heeft recent een nieuw platenmagazijn ontwikkeld onder de naam Spider. Het…

Featured

Aalbers|farina gaat voor capaciteit en flexibiliteit in nieuw platenmagazijn

20-10 Aalbers|farina in Renswoude heeft recent een nieuw platenmagazijn ontwikkeld onder de naam Spider. Het…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X