PRM Rotomoulding in handen van Zweedse industriegroep

PRM Rotomoulding (PRM) is overgenomen door Zweedse beursgenoteerde Xano Group. Het bedrijf gaat als zelfstandige onderneming binnen de Scandinavische onderneming verder en wordt onderdeel van de Industrial Products Business Unit.

PRM beschikt over de grootste rotatiegietmachine in West-Europa.

PRM-oprichter en DGA Erik Lankamp vond via Marktlink Fusies & Overnames in Xano de juiste koper om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen en internationale groeiambities te verwezenlijken.

PRM Rotomoulding in Rijssen is al meer dan 30 jaar een specialist in kunststof rotatiegieten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gerenommeerde onderneming in de kunststoftechnologie en heeft meer dan 50 medewerkers in dienst. PRM beschikt over de grootste rotatiegietmachine in West-Europa met een diameter van 6,5 meter. Er wordt in eigen huis geëxperimenteerd en geëngineerd met de beschikking over een eigen grondstofproductie. PRM is met name actief in de agrimarkt. Het bedrijf mag onder andere John Deere en Amazone tot de klanten rekenen en heeft een jaaromzet van circa 11 miljoen euro.

Veel potentie

Douwe Wolters is in 2020 gestart als algemeen directeur van PRM. Hij is aangetrokken om het bedrijf verder te professionaliseren en gaat samen met Xano Group de internationale groeiambities verwezenlijken. Lankamp blijft de komende periode aan boord: “De overname biedt mooie kansen voor PRM en voor de Xano Group. Uit onze gesprekken werd duidelijk dat er nog veel potentieel valt te benutten door het uitwisselen van kennis en kunde. We zijn blij voor onze werknemers en onze klanten dat we onderdeel zijn geworden van de XANO Group en hebben alle vertrouwen in de toekomst.”

De Xano Group bestaat uit een wereldwijde paraplu aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in productie- en ontwikkelingsdiensten voor industriële producten en automatiseringsapparatuur. Willem Mulder van Marktlink Fusies en Overnames: “Acquisities vormen een wezenlijk onderdeel van de groeistrategie van Xano Group. In 40 jaar tijd hebben zij 60 acquisities gedaan. Het onderscheidende van XANO is dat zij een langetermijn horizon heeft en dat ieder bedrijf profiteert van de specifieke knowhow binnen de groep en toch haar eigen identiteit behoudt.

We hebben veel geïnteresseerde nationale en internationale partijen gesproken, zowel investeerders als strategen. De langetermijnvisie, de kennis van rotatiegieten en de goede klik hebben Erik en Douwe doen besluiten dat Xano de ideale partij is. De toevoeging van PRM biedt het Rijssense bedrijf geweldige nieuwe kansen en synergievoordelen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Geurtsen Groep neemt Gemini Techniek over

10-02 Geurtsen Groep neemt machineproducent Gemini Techniek uit Haaksbergen over. Hierdoor ontstaat een nog sterkere…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021