Procentec viert twintigste verjaardag

Procentec, kennispartner op het gebied van Profibus en Profinet technologie, viert haar twintigste verjaardag. Sinds de oprichting in 1997 is het bedrijf gegroeid van klein supportbedrijf tot een internationaal bekende ontwikkelaar van innovatieve oplossingen die ervoor zorgen dat haar klanten succesvol kunnen opereren in de industriële automatisering.

In de loop der jaren heeft Procentec  diverse successen mogen vieren. In 2003 lanceerde het de ProfiTrace, een toolkit die gebruikers in staat stelde hun netwerk te testen voor het werd geïmplementeerd. De ProfiTrace bleek een krachtige tool voor troubleshooting en maintenance van Profibus netwerken en maakte van Procentec  een toonaangevend bedrijf in de Profibus-markt. Later volgde de ontwikkeling van diverse componenten, zoals de ProfiHub familie, die helpen bij het creëren van de meeste betrouwbare netwerkstructuur in de huidige markt, en ComBricks, een permanente monitoringsoplossing voor Profibus en Profinet. Onlangs werd Atlas, de visie voor de toekomst van Industrieel Ethernet diagnostiek, aan het productprotfolio toegevoegd.

Procentec ontwikkelt niet alleen producten, maar verricht ook supportklussen over de hele wereld. Het bedrijf is daarnaast al jaren het loket voor opleidingen op het gebied van Profibus en Profinet. Inmiddels hebben al meer dan 4.0000 deelnemers een certificaat behaald. Procentec is een internationaal erkend Competence Center en runt één van de acht geaccrediteerde testlaboratoria voor de certificering van Profibus-apparaten.

Vandaag de dag werken er meer dan vijftig medewerkers op het hoofdkantoor in Wateringen. Tevens heeft Procentec kantoren in Duitsland en Italië.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Procentec presenteert Virtuele Netwerk Engineer

01-10 Procentec lanceert tijdens de vakbeurs WoTS in Jaarbeurs Utrecht (2-5 oktober) tegelijkertijd de Procentec…

Automatisering

Procentec zet volgende stap in Profibus en Industrieel Ethernet diagnostiek

10-04 Procentec lanceert op de Hannover Messe zijn nieuwste Profibus en Industrieel Ethernet diagnostiek oplossing:…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X