Promas present met meerdere machinemerken

0

Op de stand van Promas uit Maasbree zijn met name de machines van de machinefabrikanten Hedelius, CMZ en Hartford ruimschoots vertegenwoordigd. Daarnaast worden ook een 5-assige high speed freesmachine van OPS Ingersoll en een meerassig hoognauwkeurigheids bewerkingscentrum van Willemin-Macodel getoond. Op de stand van QTH (Quality Tool Holland) is bovendien een 5-vlaks bewerkingscentrum van Akira Seiki te zien.

Promas is momenteel erg succesvol met de machines van de Duitse fabrikant Hedelius. Deze machines hebben een prima performance en bovendien heeft Hedelius een goede neus voor het in de markt zetten van juist die modellen, waaraan grote behoefte is. Een voorbeeld hiervan is het 5-assige bewerkingscentrum Acura65, dat door Promas al bij meerdere metaalbewerkers in Nederland en België is geplaatst. Deze compacte machine heeft een groot bereik en is ontwikkeld voor precisiebewerkingen in combinatie met een hoge productiviteit. De Acura65 is uitgerust met een dubbelgelagerde draaizwenktafel en een bewegende kolom. Aan de voorzijde van de machine zit een bedienbaar gereedschapmagazijn met standaard ruimte voor 65 gereedschappen, dat geopend kan worden zonder dat de machine hoeft te stoppen. De Acura 65 biedt vooral bij complex werk maximaal voordeel: dat hoeft maar één keer opgespannen te worden, waardoor er snel en nauwkeurig kan worden gewerkt.

T-serie
Ook de 5-assige zwenkkopbewerkingscentra uit de T-serie van Hedelius doen het momenteel goed. Deze zwenkkopmachines zijn voorzien van een zwenkbare hoofdspil en geïntegreerde NC-draaitafel. Deze combinatie maakt de machines geschikt voor complexe verspaningstaken en voor zowel 5-assige als axiale bewerkingen, waarbij een hoge productiviteit vereist is. Op de TechniShow wordt de T6 met een werkbereik van 2300x600x800 mm getoond.

ACURA_65
De compacte Acura65 van Hedelius is uitgerust met een dubbelgelagerde draaizwenktafel en een bewegende kolom.

Hartford
Van het Taiwanese Hartford, producent van bewerkingscentra en portaalmachines (3-assig en 5-assig), zijn drie machines aanwezig op de TechniShow. Zelf toont Promas op de eigen stand het HCMC-1682 3-assige bewerkingscentrum ISO50 met Heidenhain besturing en het LG-1000 3-assige ISO40 verticale bewerkingscentrum met Fanuc compatibele Hartrol besturing. Op de stand van Hoffmann Quality Tools zal bovendien op een 5-assig bewerkingscentrum 5A-65EF van Hartford live worden verspaand met GARANT tooling.

Hartford LG1000
Van Hartford toont Promas onder meer het LG-1000 3-assige ISO40 bewerkingscentrum met Fanuc compatibele Hartrol besturing.

Draaibanken CMZ
Op het gebied van draaibanken presenteert Promas het programma van CMZ. Deze Spaanse fabrikant bouwt al sinds 1948 draaibanken die voldoen aan het hoogste niveau van kwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. CMZ bouwt uitsluitend CNC draaibanken met Fanuc besturingen die standaard voorzien zijn van Manual Guide i. Promas toont op de TechniShow de TX66-Y3 multiturret draaibank met 3-voudige Y-as, de TC35-Y-1350 draaibank met Y-as en aangedreven gereedschappen en de TA20-TY640 draaibank met Y-as, servo-gestuurd tegencenter en aangedreven gereedschappen.

Promas Machines, hal 12, stand B058