Promas vertegenwoordigt horizontale bewerkingscentra Enshu

458

Promas Machines vertegenwoordigt sinds kort Enshu in Nederland en België. Deze Japanse fabrikant bouwt onder meer horizontale bewerkingscentra.

Vooral de GE460H en GE480H modellen zijn populair. Deze zeer dynamische machines (met acceleraties van 1G en ijlgangen van 90 m/min) worden ingezet in serieproductie en vervaardiging van hoogwaardige werkstukken waarbij hoge nauwkeurigheden en de hoogst mogelijke betrouwbaarheid wordt verlangd. De machines hebben een zeer complete basisuitvoering en kunnen  – ook achteraf – worden voorzien van uitgebreide gereedschapsmagazijnen en palletsystemen voor automatische belading.

“Enshu heeft een uitstekende reputatie, maar heeft nog niet veel machines in Nederland staan”, zegt Richard Hermans van Promas. “Eigenlijk alleen wat oudere machines, omdat ze  hier nooit goed vertegenwoordigd waren.” Voor Promas betekent de vertegenwoordiging van Enshu een aantrekkelijke uitbreiding van het assortiment.  “Het is een kwalitatief hoogwaardig, maar tegelijk ook redelijk beperkt programma. Dat past ons uitstekend omdat er daardoor geen overlap is met de andere fabrikanten die we vertegenwoordigen. We hebben bij de horizontale machines al wel machines met tafelgroottes van 800 mm en groter in ons programma, maar daaronder hadden we nog niks. Daar past Enshu met pallets van 400 en 500 mm naadloos in.”

Klantendagen
Tijdens de Klantendagen op 14 en 15 juni zal een GE480H machine bij Promas worden gedemonstreerd, naast diverse andere machines. Promas organiseert dit event in de eigen showroom in Maasbree samen met Sandvik, dat onder meer een presentatie over Prime Turning gaat geven. Dit is een nieuw draaiconcept dat meer bewerkingsflexibiliteit oplevert en kansen biedt voor significante productiviteitstijgingen. Het is een industriële oplossing die ‘draaien in alle richtingen’ mogelijk maakt.