Q-Fin valt in de prijzen op Euroblech

0
50

Q-Fin uit Bergeijk heeft vorige week op de Euroblech in Hannover een award gewonnen in de online competitie met het motto ‘Stap in de digitale realiteit’. De Nederlandse producent van machines voor het ontbramen, kanten afronden en slijpen van vlakke plaatuitslagen won in de categorie E-Mobiliteit.

Q-Fin had voor deze categorie ingeschreven met de F200 XL, een machine die speciaal is ontwikkeld voor het ontbramen, slijpen en kanten afronden van zeer kleine plaatdelen, en kreeg hiermee de meeste stemmen van bezoekers van de Euroblech-website.

Tijdens een korte ceremonie op de Euroblech-beursvloer nam Bas Versloot, de nieuwe sales manager van Q-Fin, de prijs in ontvangst. Ook Q-Fin eigenaar Anton Bax was hierbij aanwezig. De twee toonden zich uiteraard zeer ingenomen met deze onderscheiding voor de F200 XL. “Het is een prijs voor een ontwikkeling waaraan ons hele bedrijf hard heeft gewerkt. Met deze award vertellen we de hele markt: onze machine is er klaar voor om zijn werk te doen.”

Track & Trace Trumpf
Bezoekers van de Euroblech-website konden hun stem uitbrengen in drie categorieën. Naast E-Mobiliteit waren er ook de categorieën ‘Digitale Transformatie’ en ‘Beste Start-up’. Trumpf ging met de award aan de haal in de categorie Digitale Transformatie met haar nieuwe track & trace systeem. Dit is een systeem gebaseerd op Ultra-Wideband-Technologie, waarbij markers realtime en exact aangeven waar materialen, halffabricaten en producten zich op de werkvloer bevinden. Hierdoor worden de zoektijden, waarmee vrijwel iedere plaatbewerker te maken heeft, sterk verminderd. Factory Solutions OU uit Estland legde beslag op de award voor de beste start-up. Dit jonge bedrijf heeft een on-demand plaatverwerkingsplatform ontwikkeld dat het uitbestedingsproces vereenvoudigt.