Q-Park renoveert stalen damwanden van Haagse Mart

Q-Park investeert meer dan een miljoen euro in het opknappen van de stalen damwanden van parkeergarage Q-Park Haagse Mart. De stalen damwanden zijn een belangrijk onderdeel van de hoofddraagconstructie. De uitvoering van dit bijzondere, ondergrondse project is in juni begonnen en wordt uiterlijk begin volgend jaar afgerond.

De stalen damwanden van parkeergarage Q-Park Haagse Mart worden verstevigd met gewapend beton.

“Enkele jaren geleden is geconstateerd dat de stalen damwanden, een onderdeel van de hoofddraagconstructie, te kampen kregen met roestvorming”, licht Pieter Vliex, manager Bouwprojectmanagement van Q-Park Nederland toe. “Na continue monitoring en onderzoek is gebleken dat dit over een paar jaar een probleem zou kunnen gaan vormen voor de gebruiksveiligheid. Daarom hebben we besloten om de constructie tijdig aan te pakken, waar nu mee begonnen is.”

Het staal wordt eerst schoongemaakt en gestraald. Daarnaast wordt ter versterking een tweede ‘huid’ van gewapend beton tegen de stalen damwanden gestort, die de functie van de damwanden deels overneemt. Dit gebeurt allemaal ondergronds door het in damwandconstructies gespecialiseerde bedrijf Gebr. de Koning uit Papendrecht. Vliex: “Het is, voor zover bekend, de eerste keer in Nederland dat een stalen damwand op zo’n bijzondere manier wordt gerenoveerd en versterkt.” De meer dan 450 parkeerplaatsen in de parkeergarage blijven open tijdens de renovatie.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen