Radii buigen in XXL-profielen wordt kinderspel

0

LVD is leverancier van ponstechniek, lasertechniek en intelligente software, maar het is toch vooral de buigtechniek die in het DNA van de Belgische machinefabrikant zit. Dat bewijst het bedrijf met Synchro-Form, een nieuw adaptief systeem voor het gemakkelijk, efficiënt en nauwkeurig buigen van grote profielen. Hiervoor ontving LVD de Euroblech Award in de categorie Buigtechniek.

LVD biedt hiermee een oplossing voor het buigen van radii in grote profielen voor kraangieken, grondverzetmachines, verlichtingspalen en in de bouw-, transport-, landbouw-, offshore, olie, gas en windenergiesectoren. Het buigen van dit zware materiaal is zwaar werk, de kans op fouten is groot en productietijd lang. Synchro-Form zorgt voor belangrijke verbeteringen op al deze aspecten en maakt het werk bovendien een stuk veiliger. Synchro-Form heeft als het ware een ingebouwde kwaliteitscontrole: dit adaptief buigsysteem meet en compenseert automatisch elke buiging (dat kunnen er zo maar achttien zijn) zodat er geen fouten worden opgebouwd en het geometrische profiel perfect wordt gevormd. Synchro-Form maakt handmatige tussenkomst overbodig, vermindert de instellings- en verwerkingstijd en garandeert permanente resultaten – met een optimale doorlooptijd voor XXL buigen.
LVD toonde op de Euroblech in Hannover een relatief kleine cel met één Synchro-module voor automatische positionering en hantering van het werkstuk. De Synchro-Form serie is echter leverbaar in toepassingen van 320 ton/4 meter tot 3000 ton/14 meter en ook beschikbaar in tandem-, tridem en quademconfiguraties.