RapidPro splitst in Industrial en Home Professional deel

Mikrocentrum splitst de vakbeurs RapidPro op in RapidPro Industrial en RapidPro Home Professional. De reden hiervoor is dat het vakgebied rond 3D printen en het snel maken van prototypes en producten razendsnel groeit. Door de veelzijdigheid in technologieën zijn er grote verschillen ontstaan in type aanbieders en in kennisbehoefte van gebruikers.

Mikrocentrum volgt deze trend op de voet en constateert dat RapidPro klaar is voor een verandering. Dat betekent dat de vierde editie, die wordt gehouden op 26 en 27 februari 2014 in de Koningshof in Veldhoven, zal bestaan uit twee evenementen, die tegelijkertijd naast elkaar plaatsvinden en gratis zijn te bezoeken.
3D printen maakt het mogelijk om snel en goedkoop vanuit huis een nieuw product of dienst te lanceren, maar biedt vooral ook nieuwe business kansen voor zowel startende ondernemers, MKB’s als grote OEMs. “De grote diversiteit aan innovatieve mogelijkheden betekent ook een grote diversificatie in kennisbehoefte. Dat is soms best lastig”, licht beursmanager Els van de Ven van Mikrocentrum toe. “Hoewel het goed is geweest het kennis- en productaanbod in voorgaande edities op één vloer te bundelen, is de markt nu klaar voor een nieuwe opzet met twee co-events. Zo vindt zowel de b2b-gebruiker als de home professional sneller waarnaar hij of zij op zoek is.”

Industrial en internationaal
De industrie kan volgens haar zijn hart ophalen op RapidPro Industrial 2014. Of de bezoeker van deze vakbeurs nu komt voor state-of-the-art kennis of onderzoek doet voor een investering, de vertrouwde combinatie van beursvloer met congres biedt voor ieder wat wils. Van de Ven: “De exposanten die zich nu al hebben aangemeld staan garant voor een totaalaanbod van hoogwaardige apparatuur, grondstoffen, software en diensten. Zo zijn er industriële additive manufacturing machines en is er professionele apparatuur voor scannen, meten en digitaliseren. Zowel metaal, kunststof als technisch keramiek wordt hierbij belicht. De verschillende kennisinstellingen presenteren hun ontwikkelingen. Productontwikkelaars en hightech dienstverleners bieden hun diensten in product- en prototypeontwikkeling aan. Voor wat betreft het congresprogramma: dit is stevig en internationaal. Hierbij zal natuurlijk aandacht zijn voor bekende segmenten zoals medisch en dentaal, maar ook voor sectoren zoals automotive, luchtvaart, architectuur, juwelen en machinebouw. Bovendien zijn er lezingen die een totaaloverzicht geven van de verschillende Europese projecten die momenteel lopen of recentelijk zijn afgerond.”

Home Professional
Professionele thuisgebruikers zoals (industrial) designers, kunstenaars en jonge ondernemers zijn op RapidPro Home Professional aan het juiste adres. Op deze beursvloer zijn diverse leveranciers te vinden van 3D-printers, materialen en software, helemaal toegespitst op deze gebruikers. “Je ziet dat het aanbod van 3D-printers de afgelopen tijd explosief is toegenomen. De prijzen zijn dan ook fors gedaald. Dit biedt enorme kansen voor de home professional die nu goedkoop prototypes of unieke enkelstuks eindproducten kan maken. Om deze groep verder te helpen hebben we op RapidPro Home Professional naast producten ook lezingen en workshops die de home professional helpen meer uit 3D-printing te halen”, aldus Van de Ven.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

3D

Nieuw 3D-printcentrum Ford ondersteunt productie e-modellen

22-02 Eind dit jaar rolt in Keulen het eerste volledig elektrische volumemodel van Ford in…

3D

Twee productielijnen voor industrieel 3D-printen

21-12 In Berlijn en Georgensgmünd heeft het team onlangs metalen componenten geproduceerd met 3D-printen, wat…

Verspanen

Timtos 2023 maakt er weer een internationaal feest van

02-12 Op dit moment kunnen buitenlandse professionals vrij naar Taiwan reizen om deel te nemen…

Verspanen

Mikrocentrum lanceert nieuwe vakbeurs AM for Production

12-10 Additive Manufacturing breekt door in de hightech productieketen. De laagsgewijze technologie groeit de laatste…

3D

Intelligente supersnelle camera voorkomt fouten bij 3D-printen

03-10 De technologie erachter werd ontwikkeld binnen Vision-in-the-Loop (VIL), een imec.icon-innovatieproject in samenwerking met Flanders…

3D

Start met 3D-printen en lift mee op groeiend marktpotentieel

04-07 Deze infosessie vond plaats bij Poly Products in Werkendam. De bijeenkomst werd georganiseerd met…

3D

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

12-04 Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen