Rechte slijpmachines met hoge invaldiepte

0

Fein heeft zijn programma met rechte slijpmachines vernieuwd en biedt nu een uitgebreid aanbod in alle vermogensklassen. De praktische machines zijn door hun hoge invaldiepte geschikt voor werkzaamheden op moeilijk toegankelijke plaatsen, vooral in de gereedschapsbouw, matrijzenbouw, installatiebouw, tank-/reservoirbouw of bij de bewerking van roestvrij staal.

Variabel instelbare toerentallen maken het mogelijk om verschillende gereedschappen te gebruiken voor ontbramen, slijpen, reinigen, ontroesten, borstelen, satineren of polijsten.

Lang halslager
Met het 173 millimeter lange, slanke halslager biedt Fein een invaldiepte waarmee vaklui ook op moeilijk toegankelijke plaatsen of in krappe buizen uit de voeten kunnen. Het lange halslager kan met de hand worden omvat en zo comfortabel en veilig worden geleid. De rubber halslagerhoes kan bij vervuiling of beschadiging eenvoudig worden vervangen. De voor octrooi aangemelde, eendelige spantang met een rondlopende kraag beschermt het werkstuk tegen beschadigingen en voorkomt het wegglijden van de steeksleutel bij het wisselen van gereedschap. De spantang is naar keuze verkrijgbaar in een stalen of roestvrijstalen uitvoering. De gereedschaphouder kan accessoires met een diameter van drie, zes of acht millimeter evenals ¼ inch opnemen. Eveneens nieuw zijn rechte slijpmachines met het Fein ErgoGrip handgreepconcept.

Licht slijpen en polijsten
De rechte slijpmachines van de productlijn FEIN GSZ 4 zijn vooral geschikt voor lichte slijp- en polijstwerkzaamheden, ook op moeilijk toegankelijke plaatsen. De machines zijn uitgerust met een 350 watt sterke FEIN motor en bereiken een hoge materiaalafname.

Krachtig en flexibel
De rechte slijpmachines van de productlijn GSZ 8 zijn met een opgenomen vermogen van 750 watt krachtig en in vijf varianten flexibel inzetbaar. De rechte slijpmachines zijn uitgerust met de tacho-elektronica POWERtronic. Met een variabel toerental van 8500 tot 28.000 omwentelingen per minuut zijn de modellen FEIN GSZ 8-280 PE en GSZ 8-280 PEL veelzijdig inzetbaar. De beide rechte slijpmachines GSZ 8-280 P en GSZ 8-280 PL werken met een toerental van 28.000 omwentelingen per minuut. Alle vier machines zijn naar keuze verkrijgbaar met een kort of lang halslager. De FEIN GSZ 8-90 PEL is uitgerust met een reductie-aandrijving en werkt zo krachtig in het toerentalbereik van 2500 tot 9000 omwentelingen per minuut.

Zwaar slijpen en polijsten
De krachtigste rechte slijpmachines voor zware slijp- en polijstwerkzaamheden biedt Fein in de productlijn GSZ 11 aan. De machines hebben een 1010 watt sterke motor en zijn uitgerust met het nieuwe ErgoGrip handgreepconcept voor werken zonder snel vermoeid te raken: machines worden niet zoals machines in staafvorm bij de motorbehuizing vastgepakt, maar aan een smalle handgreep in het verlengde ervan. De rechte slijpmachines met FEIN ErgoGrip maken permanent doorwerken mogelijk. De GSZ 11-320 PERL is ontwikkeld voor toerentallen van 9500 tot 32.500 omwentelingen per minuut, het model GSZ 11-90 PERL werkt in het toerentalbereik van 2900 tot 9900 omwentelingen per minuut. Met een hoog toerental van 32.500 omwentelingen per minuut werkt de GSZ 11-320 PRL. Deze volgen de huidige modellen FEIN MShe 648-1, MSh 648-1 en MShy 648-1Z op.