Renders Metaal upgrade lasersnijcapaciteit naar 4000x2000mm

Renders Metaal in Eersel produceert werktuigbouwkundige constructies en complete machines en is tevens toeleverancier voor diverse bedrijven. Het hart van het bedrijf wordt gevormd door de lasersnijmachine; alle andere bewerkingen kunnen immers niet van start zonder de plaatuitslagen die de laser snijdt. Met de komst van een BySmart Fiber 4020 met 6 kW vermogen van Bystronic is de lasersnijcapaciteit weer helemaal op orde.

Renders is zelfs het eerste bedrijf in de Benelux met dit nieuwe model van Bystronic voor het snijden van grootformaat platen van 4000×2000 mm. Dat komt omdat Harrie Renders met area sales manager Joris Meesters van Bystronic Benelux in overleg was over een BySprint machine – de voorloper van de BySmart – toen het bericht uit Zwitserland kwam dat de nieuwe BySmart ook in de grote 4020 uitvoering leverbaar was.

En dat was wat Renders graag wilde: “We kunnen buigen tot 4 meter maar moesten het snijden van groot materiaal uitbesteden. Dat wilden we zelf gaan doen, omdat dit altijd een hoop geregel en transportbewegingen betekende. Bovendien kunnen we ons met een grootformaat machine onderscheiden. Er staan hier in de regio genoeg lasers, maar er zijn er niet zo veel met deze afmetingen. Wij hebben die nu wel, en dan ook nog een van de modernste machines die er is.”

Renders Metaal kan complete producten voor tal van branches produceren.

Renders Metaal kan complete producten voor tal van branches produceren.

Plaatwerk

Renders Metaal is in de jaren zestig opgericht door de vader van Harrie Renders. In de beginperiode werden vooral hekwerken voor Heras en traileronderdelen voor DAF gelast. Later is Renders zich ook meer op plaatwerk gaan richten. Daarvoor is een mooi klantenbestand opgebouwd.

De ene klant levert zijn order compleet met tekeningen en berekeningen aan, waarna de vijftien medewerkers van Renders de hele constructie maken. Andere klanten komen met ideeën voor machines en ontwikkelen deze dan samen met Renders door tot een maakbaar product. Zo produceert Renders tal van producten voor diverse branches.

Zoals machines waarmee melkveehouders eenvoudig afdekzeilen kunnen oprollen en complete sproeiwagens voor gebruik op mijnbouw-sites. Maar ook mobiele hijswerktuigen voor bouwplaatsen worden compleet in eigen huis gefabriceerd en gemonteerd, evenals kooien voor liften die worden gebruikt in gigantische hoogbouwprojecten wereldwijd.

Snijkwaliteit en service

De productie van de onderdelen voor al deze constructies en machines begint bij het snijden van het materiaal. Renders had daarvoor een oudere machine van 3x 1,5 meter, die echt aan vervanging toe was. Harrie Renders heeft links en rechts zijn licht opgestoken en kwam zo uit bij Bystronic. Een collega in de buurt, waar hij zijn grote materiaal liet snijden, was zeer te spreken over de snijkwaliteit en de service van Bystronic. En aangezien Renders een kwaliteit wilde, die minimaal gelijkwaardig is aan wat die collega hem leverde, viel de keus op de BySmart lasersnijmachine. Deze is in juni geïnstalleerd.

Renders beschikt over 2500 vierkante meter productieruimte, verdeeld over een lashal en een plaatwerk/montagehal. De laser heeft een plek gekregen in de plaatwerkhal, tegenover de kantbanken. Om de beschikbare ruimte maximaal te benutten, is boven de machine een bordes geplaatst waarop de laserbron staat. Tevens is een nieuwe 12,5 tons halkraan geplaatst om zware platenpakketten te kunnen tillen en voor afmontage van grote machines. De laser wordt beladen met de kraan, maar er komt nog een railsysteem achter om dat nog eenvoudiger te maken. Ook wordt de ruimte nog heringericht om de logistiek te optimaliseren.

Een kooi voor liften die worden gebruikt in gigantische hoogbouwprojecten wereldwijd.

Een kooi voor liften die worden gebruikt in gigantische hoogbouwprojecten wereldwijd.

Supertevreden

De BySmart is de nieuwste generatie fiberlaser van Bystronic gericht op allround werk. Het is vanuit de basis een volwaardige machine, die wordt gekenmerkt door onder andere de eigen ontwikkelde snijkop, die zorgt voor zeer kwalitatief snijwerk. Dankzij de automatische nozzlewisselaar kunnen verschillende diktes en materialen efficiënt worden gesneden. Even wat parameters aanpassen gaat heel gemakkelijk aan de machine. Het bedieningsgemak is groot. De drie operators die de machine kunnen bedienen hebben eerst een softwarecursus gevolgd bij Bystronic in Meerkerk en daarna een training op de machine zelf gehad. Bij vragen kunnen ze een beroep doen op de hotline support van Bystronic. Harrie Renders is supertevreden over de machine: “We kunnen dikker en groter snijden dan voorheen en de snijkwaliteit is uitstekend.”

Renders Metaal bouwt onder meer complete sproeiwagens voor gebruik in de mijnbouw.

Renders Metaal bouwt onder meer complete sproeiwagens voor gebruik in de mijnbouw.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Korte omsteltijden van ByTube Star 130 zijn goud waard voor Metlas

05-06 En juist dat laatste was voor directeur/eigenaar Ron Wouters van Metlas een belangrijke reden…

Plaatbewerking

VMT verzekert zich van nieuwste technologie met Bystronic-primeur

23-04 Het is niet toevallig dat VMT (Verschoor Metaal Techniek) deze primeur heeft. Want eigenaar…

Plaatbewerking

Amada verkoopt 200e Ventis-AJ 4 kW fiberlaser in Europa en lanceert zwaardere versie

03-04 Inmiddels heeft Amada ook de 6 kW-versie op de markt gebracht. Deze variant met…

Plaatbewerking

Mezo Steel blij met nieuwe lasersnijmachine

28-02 Mezo Steel is een totaalleverancier in plaatbewerking en houdt zich voornamelijk bezig met lasersnijden,…

Plaatbewerking

MetaQuip in zee met Golden Laser

26-02 Voor MetaQuip betekent dit een versnelde stap richting grote fiberlaser metaalsnijders en maatwerkoplossingen. De…

TechnishowNieuws

Van Dulst Techniek neemt Europese primeur mee naar TechniShow

18-01 De Soco SLT-80 is een fiberlaser installatie met tien gestuurde servomotorassen en een capaciteit…

Plaatbewerking

Vliegende start Kwaliteit Plaatwerk met Bystronic

03-10 Die projectleider was Joep van de Wal. Kwaliteit Plaatwerk is begin dit jaar van…

Plaatbewerking

Landré introduceert HSG fiberlasers

12-07 Landré, die dit jaar 160 jaar bestaat, is verheugd met de nieuwe samenwerking: “Landré…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV