Renishaw heeft drie stands nodig

Verspreid over drie stands toont Renishaw zijn slimme technologieën en oplossingen voor intelligente procescontrole. Het betreft onder meer snelle meetsystemen met meerdere sensoren voor CMM’s, nauwkeurige en snelle producten voor tastermetingen op bewerkingsmachines, flexibele systemen voor vergelijkend meten op de werkvloer, nieuwe kalibratie- en encoderinnovaties voor machinebouwers en nieuwe oplossingen voor additief produceren.

In de zone ‘Metrology and Quality Assurance’ (meettechniek en kwaliteitsborging) in hal 6 heeft Renishaw zijn grootste stand. Hier kunnen bezoekers het REVO 5-assig meetsysteem in actie zien en ontdekken hoe dit systeem hoogwaardige inspecties van vele afmetingen uitvoert, inclusief een analyse van de oppervlaktekwaliteit. Om de nieuwste mogelijkheden van schoepen meten met het REVO systeem te laten zien, wordt de inspectie van een onderdeel voor de luchtvaart gedemonstreerd op een co ordinatenmeetmachine (CMM). Ook te zien is de nieuwe reeks OPTiMUM diamanten styli, die specifiek ontwikkeld is voor gebruik in meettoepassingen die een zeer slijtvaste stylus vereisen. Het voornaamste voordeel van de met diamant gecoate kogels is dat ze hun rondheid behouden en geen last hebben van materiaaloverdracht of voortijdige slijtage wanneer ze schurende materialen of zachte legeringen scannen. Dit biedt velerlei voordelen, waaronder een langere levensduur en minder stilstand voor herkalibratie en inspectie. Verder wordt de nieuwste SPRINT technologie getoond – zeer nauwkeurige tastersystemen om op bewerkingsmachines snel producten in te stellen en bewerkingsprocessen te controleren. Met de 3D sensortechnologie in de Renishaw OSP60 taster maken tastersystemen met SPRINT technologie snel en nauwkeurig scannen mogelijk op CNC-bewerkingsmachines.

Controle over proces
In hal 3 (stand E36) richt Renishaw zich in de zone ‘Precision Tools’ (precisiegereedschap) op technologie voor slim produceren in de sector metaalverspaning. Met zijn demonstratie-bewerkingscel voorzien van automatische productinvoer, tastermeting op de machine en vergelijkend meten naast de machine, demonstreert Renishaw hoe automatisering, meting en terugkoppeling in alle productiefasen controle over het proces geven. De cel laat zien hoe complementaire technologieën gedurende het fabricageproces van een CNC bewerkt onderdeel kunnen bijdragen aan het bereiken van hoge productiviteitsniveaus en productiemogelijkheden. Bezoekers kunnen ook de gehele reeks Renishaw-apps voor machines en smartphones ontdekken die het installeren, configureren, gebruiken en onderhouden van tastersystemen nóg gemakkelijker maken, en daardoor tijd besparen en de efficiëntie op de werkvloer maximaliseren met verdere automatisering.

3D metaalprinten
Op de stand in hal 9 (I23) is te zien dat Renishaw zijn technologieën voor slim produceren verder in de procesketen uitbreidt, door in de zone ‘Additive Manufacturing’ (additief produceren) zijn nieuwste systemen en oplossingen te laten zien voor additief produceren (AM). Zo wordt onder meer live gedemonstreerd hoe de RenAM 500Q – een productief multi-lasersysteem – metalen componenten opbouwt.

Renishaw, hal 6, stand D48

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Positieve energie vult beurshallen van EMO Milano

06-10 Vergeleken met zes jaar geleden, toen de EMO ook in Milaan werd georganiseerd, was…

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Verspanen

Nieuwe (EMO Milano 2021) editie VerspaningsNieuws

16-09 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Verspanen

EMO loopt als rode draad door nieuwe editie VerspaningsNieuws

30-07 Nog een maand tot de deadline (vrijdag 3 september 2021) en de nieuwe editie…

Verspanen

Renishaw verbetert herhaalbaarheid van gereedschapmeting

05-07 De Renishaw NC4+ Blue-systemen bevatten blauwe-lasertechnologie en verbeterde optieken, en meten gereedschappen nauwkeuriger zodat…

Verspanen

Europese werktuigmachinebouw optimistisch

28-06 De producenten van werktuigmachines zijn hard geraakt door de Covid-19 crisis. Een terugkeer naar…

Verspanen

Nieuwe editie VerspaningsNieuws

22-06 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X