Renishaw vereenvoudigt uitlijnen bewerkingsmachines

0
15

Het nieuwe XK10 lasersysteem voor uitlijning van Renishaw is ontwikkeld voor gebruik tijdens het bouwen en uitlijnen van bewerkingsmachines, als vervanging van objecten. Het biedt volgens de producent één digitale oplossing voor een reeks bewerkingsmachines.

Het systeem kan gebruikt worden op lineaire rails om zeker te weten dat ze recht, haaks, plat en horizontaal zijn, en ook om de spindelrichting en coaxialiteit van roterende machines vast te stellen. Deze factoren zijn tijdens het bouwen te meten en uit te lijnen met de XK10, met behulp van de live weergave van het systeem. De XK10 is ook een krachtig hulpmiddel bij het opsporen van foutbronnen na een botsing of als onderdeel van regulier onderhoud.

Het systeem kan geometrische en roterende componenten meten en uitlijnen van machines met aslengtes tot 30 m. Het komt in de plaats van objecten zoals granieten blokken en teststaven, die tegen flinke kosten gekalibreerd en getransporteerd moeten worden. Met alleen dit modulaire systeem, dat simpel op machinegeleidingen bevestigd kan worden, is de machine in vergelijking met traditionele methodes sneller in te stellen en te meten. De intuïtieve software van de XK10 vermindert de afhankelijkheid van hoog opgeleide operators. Metingen worden digitaal vastgelegd en zijn te exporteren, wat ze traceerbaar maakt volgens internationale standaarden, of direct te bekijken op de robuuste weergave-eenheid.

Renishaw vereenvoudigt uitlijnen bewerkingsmachines
Het XK10 lasersysteem voor uitlijning op gegoten machinedelen.

QuickLoad railsysteem
Ook nieuw is het QuickLoad railsysteem, onderdeel van een reeks opspansystemen voor metingen. Het is ontwikkeld voor gebruik op coördinatenmeetmachines en biedt een stabiele productopspanpositie in combinatie met de QuickLoad voetplaten, die met behulp van snelspanmagneten en paspennen aan beide zijden van de rail passen. De uitwisselbare opzet van de rail en platen is erop gericht de machine-operator maximaal in staat te stellen om producten vlot te inspecteren en vrij te geven. Het railsysteem is toegevoegd aan de QuickLoad productfamilie, zoals de QuickLoad Corner (QLC) serie voor visiontoepassingen, ontworpen voor eenvoudiger, sneller en foutloos opspannen. Het QuickLoad systeem werkt met de Renishaw voetplaten van hard-geanodiseerd aluminium, voorzien van letter- en cijfermerken en verkrijgbaar met M6 of op aanvraag M4, M8 of ¼-20 schroefdraad. Bij gebruik met de bijpassende gemerkte modulaire elementen en de FixtureBuilder software kan de gebruiker dankzij de letters en cijfers op de platen producten steeds weer op dezelfde manier opstellen. Het QuickLoad railsysteem biedt een snelle, gemakkelijke en herhaalbare methode waarmee gebruikers op meerdere platen producten kunnen opstellen voor inspectie en dan aan de rail kunnen plaatsen om de capaciteit te maximaliseren.

Renishaw Benelux, stand D138

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen